Bekijk je eigen topicsBekijk je eigen berichten

De Schepper

De Schepper

Berichtdoor Yvonne » do 05 feb 2015, 02:36

De Schepper

Je zou het misschien niet denken als je zo om je heen kijkt op straat, maar de ziel van ieder mens heeft tijdens zijn ontwikkeling al honderden, soms zelfs duizenden levens doorlopen. En er zullen er nog vele volgen. In ieder leven leert hij iets, en dat brengt hem weer een stapje verder. Hij creëert karma, en lost het later ook zelf weer op. Hij ervaart en hij leert. De ene ziel doet dat sneller dan de andere, maar we ontwikkelen ons allemaal. Want dat is waar het om draait in het universum: ontwikkeling.

Dit gebeurt niet zomaar, het maakt deel uit van een Groter Plan. Dat plan is bedacht door een wezen dat de Schepper genoemd wordt. Veel mensen zien de Schepper als dezelfde als God, maar dat is niet helemaal waar. Er zijn meerdere Goden, voor elk universum minimaal één. Een God is een aspect van de Schepper. Hij (we spreken voor het gemak maar even van "hij" hoewel hij geen geslacht heeft, voor zover wij weten) is simpel gezegd de manager van een universum, die dat universum samen met de Schepper gecreëerd heeft en beheert. De Schepper daarentegen is de maker van alles. Iedere schepping begint met een idee, en uit dat idee - het ultieme voorbeeld van "gedachten zijn krachten" - ontstaat een nieuw universum. Wetenschappers noemen dat de Oerknal.

Niet alleen ons universum ontstond op deze manier, maar ook ontelbare andere. En ze worden nog steeds gevormd. Terwijl je dit leest, vinden er nog steeds aan de lopende band oerknallen plaats. Alle universums tezamen vormen de kosmos.
Die kosmos wordt niet van bovenaf bekeken door die Schepper, om er zo af en toe eens wat aan te veranderen of zo, nee - het is de Schepper. Hij zit in alles wat bestaat, en ervaart het voor de volle 100%. Daarom is er ook bewustzijn in ieder deeltje, hoe klein ook (1).

De Schepper is natuurlijk een heel ander soort wezen dan wij. Niemand ter wereld (of daarbuiten) weet wie of wat het precies is. Het wordt in andere culturen vaak kortweg omschreven met "Alles Wat Bestaat". Jij en ik zijn er dus ook onderdeel van. We staan niet los van de Schepper, we zijn de Schepper.

http://hetgrotereplaatje.nl/creator.html :lees
De moeilijkste mensen zijn je grootste leraren

Afbeelding
Avatar gebruiker
Yvonne
moeder van TFC
moeder van TFC
 
Berichten: 16576
Geregistreerd: wo 21 sep 2011, 10:14
Woonplaats: Vlissingen

Delen op:

Delen op Facebook Facebook Delen op Twitter Twitter

Re: De Schepper

Berichtdoor jasmin » do 05 apr 2018, 22:49

Nu pas gelezen. Mooi artikel, want via de link kan je nog verder lezen. Ik ben het niet met alles eens wat daar staat, maar het is een mooie poging. :goodpost
Afbeelding
Avatar gebruiker
jasmin
ArchAngel
ArchAngel
 
Berichten: 15049
Geregistreerd: ma 24 okt 2011, 19:19


Keer terug naar Religie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast