Bekijk je eigen topicsBekijk je eigen berichten

EHBAP, eerste hulp bij aardings problemen

EHBAP, eerste hulp bij aardings problemen

Berichtdoor jasmin » wo 28 feb 2018, 01:15

EHBAP, eerste hulp bij aardings problemen

Afbeelding

Er zijn momenten dat je hoofd overloopt, dat je niet meer praktisch kan nadenken, dat je loopt te tobben over reële of zelfs irreële problemen, dat het wereldnieuws je naar de keel grijpt en dat je niet meer in staat bent om naar eigen wens te functioneren. Dan is het hoog tijd om snel te aarden. Voor elke smaak en situatie zijn er wel technieken en truukjes om snel in te zetten.

 
I. blote voeten
Het allereerste en allermakkelijkste is per direct je schoenen uitdoen. Snel letterlijk contact maken met de Aarde. Het hoeft niet superlang te duren als de omstandigheden ervoor ongunstig zijn (je zit op je werk bijvoorbeeld), maar wel lang genoeg om de opluchting te voelen hoe de spanningen van je afglijden. Misschien is het voor jou nodig om wat rondjes te lopen, verschillende soorten ondergrond onder je voeten te voelen. Het werkt ook als je je op de zoveelste etage van een gebouw bevindt, al is het natuurlijk het lekkerste om met blote voeten even door een park of een tuin te wandelen. Met je voeten door het rulle zand van het strand ploegen, heerlijk.

II. douchen
Na een dag vol spanning, ruzie, stress en andere energetische vervuiling, duik je snel onder de douche. Het stromende water zorgt voor de verbinding met de Aarde. Kijk hoe het water van je afstroomt en gorgelend in het putje verdwijnt. Die energetische troep ben je kwijt en je kan weer verfrist de rest van je dag afmaken.

III. astrale staart
Als je de voorgaande tips nog even moet uitstellen, dan is er nog een mentaal truukje. Beeld je in dat je eigen staartbeentje onder aan je ruggenwervel begint uit te groeien tot een heuse staart. Deze staart prik je diep, diep de Aarde onder jouw lichaam in. Ook dit kan prima als je je op de vijfde etage van een gebouw bevindt, gewoon even je staart superlang maken. Zelfs als je in een rijdende auto zit, werkt het net zo goed. Het is een kwestie van je concentreren en die staart diep de grond in projecteren. Niet een of twee meter, welnee, maak er een paar honderd meter van, maak er kilometers van.

IV. massage
Het is natuurlijk pure luxe om een partner te hebben met liefdevolle, warme handen en met de wil om jou een ontspannende lichaamsmassage te geven. Geniet ervan en voel je weer thuis in je eigen lichaam. Helaas, onze droomprins of -prinses is niet altijd binnen handbereik om welke reden dan ook en dan zijn we op onszelf aangewezen. Pak een flesje massageolie (gewone olijfolie van de supermarkt voldoet, al of niet met wat druppeltjes etherische olie erbij) en masseer je eigen voeten. Neem er lekker de tijd voor. Na afloop loop je op wolkjes en zijn je energieën weer geaard.

V. sport en bewegen
Sport en bewegen in het algemeen zijn vanzelfsprekend erg aardend, maar als jij al een regelmatige sporter bent, heb je waarschijnlijk geen EHBAP nodig. Dit is dus eigenlijk een reminder voor de minder sportievelingen onder ons, om toch weer eens te overwegen om regelmatig te gaan bewegen. Het werkt echt in je voordeel.

VI. knuffel een boom
Knuffel een boom, haha... Dit klinkt natuurlijk suf en zweverig, maar je zou het toch eens kunnen overwegen. Tijdens een wandeling door het bos, kies je een mooie, dikke boom uit om tegenaan te zitten tijdens het uitrusten. Sluit je ogen en stem je af op de energie van de boom. Maak je bewust van het enorme complexe wortelstelsel van de boom, dat diep de grond ingaat. Laat je verrassen door de wisselwerking met de boom. Misschien dat je na afloop de boom spontaan bedankt met een echte knuffel.

VII. dagje geen internet of telefoon
Ben jij iemand die constant de stand van zaken bijhoudt op social media, veel aan gamen doet of sowieso niet los kan komen van de virtuele wereld? Het is bekend dat emoties via internet snel en hoog kunnen oplopen. En het is allemaal Lucht, letterlijk. Zo nu en dan een dagje Aarde invoegen voor de broodnodige balans is een goed idee. Een hele dag geen computer, internet, game of telefoon. Ja, voor veel mensen zal het superongemakkelijk zijn in het begin, maar het is even doorzetten. Je tijdsbeleving zal anders zijn, je aandacht voor je omgeving zal opmerkelijker en intenser zijn en ergens in de middag zal je een rust ervaren.

VIII. seks
Er is spiritueel gezien niks mis met seks. Sterker nog, er is geen onderscheid tussen je levensenergie en je seksuele energie. Als je met je energie teveel in je hoofd zit, is een goede vrijpartij met je favoriete partner een geweldige manier om weer te aarden en weer goed verdeeld in je lichaam te komen zitten. Of het een urenlange sessie is of even snel een vluggertje tussendoor is aan jullie. En mocht er geen partner in de buurt zijn, kan je altijd nog een feestje met jezelf maken.

IX. met de hand afwassen
Ouderwets poetsen, boenen of met de hand afwassen is zowel meditatief als aardend. Het maken van herhaalde bewegingen geeft ruimte aan de geest om tot rust te komen. Het zijn de momenten waarop inspiratie binnen kan komen en nieuwe inzichten een weg kunnen vinden. Tegelijkertijd is het boenen en soppen de techniek om je overvloedige of ongewenste energieën te laten wegvloeien naar de Aarde.

X. vieze handen maken
Als de nood hoog is, kan je ook letterlijk je handen vies maken door ze diep in de aarde te steken. Als het buiten winter is, kan je ook thuis je handen in potgrond steken. Vraag me niet hoe, het werkt.

De bovenstaande tips zijn een losse greep uit mijn eigen ervaringen. Er zijn nog talloze manieren te noemen om overtollige energie snel kwijt te raken en weer contact te voelen met de dingen en mensen om je heen.

Goed aarden voelt als:
rustig, stabiel, tevreden, vol vertrouwen, doorstromende energie, in contact met de omgeving (planten, dieren, mensen), open voor nieuwe inspiratie en ideeën, lekker in je lijf, zintuigelijk, aanwezig in het Hier en Nu

Aarden heeft relatie met je wortelchakra, vlakbij dat staartbeentje dat je even hiervoor hebt laten uitgroeien tot een lange staart. Dat is geen toeval. Het eerste chakra zit onder je staartbeen, net boven de kringspier. Onder je voetzolen zitten trouwens ook (kleinere) chakra's, vandaar dat op blote voeten lopen zo snel effectief is om te aarden.

Bron
Afbeelding
Avatar gebruiker
jasmin
ArchAngel
ArchAngel
 
Berichten: 15049
Geregistreerd: ma 24 okt 2011, 19:19

Delen op:

Delen op Facebook Facebook Delen op Twitter Twitter

Keer terug naar Hooggevoeligheid

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast