We zijn allemaal één, wat betekent dit eigenlijk?

Posted in Hooggevoeligheid, Spiritualiteit on 3 maart 2018 – 10:40
Post a comment

hand lichtjes

 

We zijn allemaal één: wat betekent dit eigenlijk?

 

Het is ondertussen een soort mantra geworden: we zijn allemaal één! Hoe moeten we dat interpreteren?

Alle mensen op deze wereld komen allemaal uit eenzelfde kosmisch bewustzijn en vormen tesamen één voelend en denkend organisme. De eigenschappen om deze wereld te ervaren zijn verdeeld over miljoenen, miljarden individuen. We zijn (blijven) allemaal verbonden met elkaar en tegelijkertijd ontwikkelen we ons individuele bewustzijn. Met dit individuele bewustzijn kunnen we als Zielen kiezen wat wij leuk en interessant vinden om te ervaren en te onderzoeken. Soms worden we als Ziel heuse experts om bepaalde ervaringen in opeenvolgende levens herhaald te ervaren, steeds met net een andere invalshoek.

Waarom weten we dit soort dingen niet in ons dagelijks bewustzijn?

Het is een vrijwillig vergeten. Sommige mensen zijn zich wel degelijk bewust waar zij vandaan komen en waar zij straks weer naartoe gaan. Het is vaak zo dat hoe meer je begrijpt, hoe minder je praat erover.  Je kunt er dus niet vanuit gaan dat waar mensen niet over praten, dat dit afwezig is. Zaken van de Ziel liggen heel gevoelig. Het is mij opgevallen in mijn leven dat echt iedereen wel een eigen verhaal heeft over Spirit, maar dat de verdedigings- en beschermlagen inmens kunnen zijn. Zeer gevoelige zielen kunnen een dikke mantel van skepsis hebben omgeslagen, waar niets en niemand doorheen mag. Andere zielen die leven in een omgeving met uitgesproken religieuze of sociale codes zijn uitermate voorzichtig met zich blootgeven.

Je kan een Ziel niet aflezen naar zijn of haar menselijke verschijningsvorm. Er is geen hiërarchie tussen zielen. We zijn allemaal mooi en groots. We zijn allemaal nieuwsgierig naar hoe dit leven op Aarde zich ontvouwt, maar ondanks dat we één zijn, betekent dat niet dat we allemaal hetzelfde zijn of hetzelfde doel hebben.  Je hebt de ontwerpers, de bouwers, de testers, de dansers, de passanten (de spiri-toeristen), de vertalers en nog zoveel meer groepen. Door de onderlinge verbondenheid is het niet noodzakelijk dat afzonderlijke zielen dezelfde ervaringen meemaken. We leren van elkaar door uitwisseling van ervaringen op hoger niveau.

tweelingzielen

Met deze term refereer ik niet naar het romantische gebeuren eromheen. Het is een samenwerkingsverband tussen twee volledige zielen om met eenzelfde focus van interesse dezelfde thema’s vanuit verschillende perspectieven te ervaren. Tesamen kunnen ze een hoger begrip krijgen van bijvoorbeeld thema’s zoals idealisme, lijden, faam of mededogen. Dit hoeven ze niet noodzakelijkerwijs zij aan zij te beleven in hetzelfde leven, maar ze staan altijd op zielsniveau in contact met elkaar, omdat ze met dezelfde questes bezig zijn.

verlichting

Als iemand op weg is naar ‘verlichting’ zal deze persoon steeds meer het grotere beeld gaan ontdekken waar we allemaal deel van uitmaken. Het is echter geen voorwaarde voor een geslaagd of gelukt leven. Het is maar net afhankelijk van waar een Ziel vantevoren voor gekozen heeft. Er is niets mis met een materialistich of  verstandelijk beperkt leven. Dat was gewoon een keuze geweest van een Ziel die een bepaalde focus had uitgekozen om te gaan beleven. Daar vloeit ook uit voort dat allerlei paranormale vermogens geen indicatie zijn van een hogere spirituele status. Het kan heel interessant zijn, natuurlijk, maar vanuit Zielsperspectief is ook dit slechts een keuze geweest. In een ander leven kan je ervoor kiezen compleet verstoken te blijven van ‘speciale vermogens’ om die kant ook te onderzoeken. Of je laat die taak over aan je tweelingziel, zodat je weer materiaal hebt om samen uit te wisselen.

respect en zelfliefde

Hoe wij andere mensen ervaren is afhankelijk van hoe hun Ziel zich wil tonen en hoe wijzelf dit kunnen oppakken. We zijn allemaal één. In de Ander ontmoeten wij onszelf op het hoogste niveau. Dit kunnen we niet allemaal bevatten met ons kleine brein en dat hoeft ook niet. De mate waarin wij respect kunnen opbrengen voor mensen met een compleet andere focus en verschijningsvorm is een indicatie voor de liefde die we voor ons Zelf kunnen opbrengen.

 

 Jasmin


This entry was written by Jasmin, filed under Hooggevoeligheid, Spiritualiteit and tagged , , .
Bookmark the permalink or follow any comments here with the RSS feed for this post.
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Post a Comment

Your email is never shared. Required fields are marked *

*
*
Protected by WP Anti Spam