Waarom muggen juist jou moeten hebben

Posted in Gezondheid on 27 mei 2014 – 18:43
Post a comment

Waarom muggen juist jou moeten hebben

Ze zijn zo vervelend, muggenbulten en je kunt er maar weinig tegen doen. 15 Procent van de mensen heeft mazzel: ze hebben een geur waar muggen niet van houden. Hoe zoeter de lichaamsgeur, hoe minder lekker de beestjes dat vinden. Maar er zijn ook geuren waar muggen juist heel erg van houden.

Hieronder zes kenmerken, waarmee je muggen aantrekt

1. Sport

Wat muggen vooral merken is lichaamsgeur en lichaamstemperatuur. Ze houden van warme lichamen. Als je net gesport hebt, stijgt je temperatuur. Ook het melkzuur uit zweet wordt sterker.

2. Alcohol

Het drinken van drie blikjes bier kan leiden tot 30 procent meer muggenbeten, blijkt uit Frans onderzoek. Deel van de verklaring is dat de lichaamstemperatuur stijgt van iemand die heeft gedronken.

3. Bloedtype

In een andere studie bleek dat mensen met bloedgroep O 83 procent meer muggenbeten hadden, dan mensen met bloedgroep A, B of AB.

4. Grote mannen

Muggen zouden liever mannen prikken dan vrouwen en hoe groter een persoon is hoe meer muggen hij aantrekt. Dat komt waarschijnlijk door een hogere uitstoot van koolstofdioxide. Daar houden deze insecten van. Ze ruiken het al van 50 meter afstand.

5. Zwangere vrouwen

Zwangere vrouwen krijgen twee keer zo vaak muggenbulten als vrouwen die niet in verwachting zijn. Dat komt, omdat ze meer zweten, een hogere lichaamstemperatuur hebben en meer koolstofdioxide uitademen.

6. Melkzuur uit voeding

Ook zonder sport kan je verhoogde melkzuuruitscheiding krijgen, namelijk door het drinken van het gezonde drankje waterkefir. Nooit had ik veel last van muggensteken, totdat ik dagelijks waterkefir ging drinken. Helaas, maar gelukkig is er altijd zelfgemaakte calendulazalf in huis, en dat stilt de jeuk van een muggenbult binnen een minuut. Wel gestoken, maar verder geen last ervan.


This entry was written by Redactie Time for Change, filed under Gezondheid and tagged , .
Bookmark the permalink or follow any comments here with the RSS feed for this post.
Both comments and trackbacks are currently closed.