Mercurius vierkant Pluto

Posted in Astrologie on 25 november 2011 – 16:41
Post a comment

Mercurius vierkant Pluto

Astrologie prik van Blauwewolk 25-11-2011

 

 

Bij Mercurius vierkant Pluto moeten we oppassen hoe we omgaan met anderen. We hebben met dit aspect een intensieve lading in de manier waarop we overkomen op andere mensen die dat onbewust wel aanvoelen en dat als bedreigend kunnen ervaren.  Voordat we het weten, zitten we met dit aspect in ruzie met anderen, terwijl we dit helemaal niet zo bedoelden. De heftigheid waarmee we spreken kan door anderen als provocatie gezien worden.

Hard aspect

Mercurius  in een hard aspect is dynamischer dan in de zachte aspecten. We hebben al gauw het gevoel dat anderen onze weg blokkeren en reageren overal nogal heftig op. Als mensen ons iets opdringen, gaan we gelijk in de stemverheffing. Kortom, we hebben niet veel geduld met anderen .

Kort lontje

De mensen om de Plutonen heen voelen deze druk en intentie en reageren er onbewust op. Pluto is meer dan broeierig in dit Vierkant aspect en heeft een kort lontje. Daarnaast zijn de Plutonen ook slim en onderzoekend en kunnen zich focussen op een onderwerp waar ze de onderste steen naar boven halen. Ook bij Mercurius vierkant Pluto hebben ze de mensen in hun omgeving gauw door en bestuderen ze hen in stilte.

Alleen gaan ze met het Vierkant sneller in de aanval dan met de zachte aspecten. Ze roepen ook meer op in hun omgeving.

Weinig geduld

Als het ze niet interesseert, beginnen ze er ook niet aan. Deze mensen hoef je ook niet te overreden. Ze gaan hun eigen weg en als je hun pad belemmert, kunnen ze nogal snel ontploffen. Pluto in een hard aspect heeft weinig geduld. Je zou het wel aan moeten leren en er van bewust zijn wat je onbewust voor uitwerking hebt op anderen.

Innerlijke kracht

Iedereen weet wanneer er een Plutoon aanwezig is. Iedereen voelt onbewust deze intense kracht, ook al heeft de persoon in kwestie er zelf weinig weet van. Plutonen lopen rechtop en overal langs heen. Ze hebben daarom weinig last van anderen. De innerlijke kracht die ze uitstralen zorgt voor een soort bescherming, zowel voor zichzelf als voor anderen. Plutonen kun je maar beter met rust laten.

Onderzoekers en filosofen

Deze aspecten maakt de Pluto-mensen voortreffelijke onderzoekers op heel veel gebieden. De Pluto-kinderen slopen vaak hun speelgoed om er iets totaal anders mee te doen. Deze mensen helpen de wereld vooruit en vinden het heerlijk om te filosoferen over het Universum en zijn mogelijkheden. Micro en macro , natuurkunde en kwantum: ze zoeken in alles wat los en vast zit. Het moet wel hun interesse hebben, maar als ze eenmaal gaan, zijn ze niet te stoppen. Plutonen hebben een intentie die je niet over het hoofd ziet.

 

 

Dit is het tweede deel van een reeks aspecten van Mercurius-Pluto

Lees verder:

deel 1  Mercurius sextiel Pluto

deel 3  Mercurius opposiet Pluto

deel 4  Mercurius inconjunct Pluto


This entry was written by admin, filed under Astrologie and tagged , , .
Bookmark the permalink or follow any comments here with the RSS feed for this post.
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Post a Comment

Your email is never shared. Required fields are marked *

*
*
Protected by WP Anti Spam