Mercurius sextiel Pluto

Posted in Astrologie on 23 november 2011 – 10:10
Post a comment

 

Universum

 

Mercurius sextiel Pluto

Astrologie prik van Blauwewolk 22-11-2011

 

.

Nieuwsgierig en eigengereid

Mensen met dit sextiel zijn nieuwsgierig en steken veel energie in alles wat interessant voor ze is, maar wat hun interesse niet heeft, is ze ook moeilijk bij te brengen. Dit kan problemen op school geven, door hun desinteresse en de vasthoudendheid om de stof te weigeren, is het soms moeilijk om ze te dwingen tot leren.

Pluto-energie laat zich zelden een kant opdrijven. Pluto gaat hoe dan ook zijn eigen weg en je moet van goede huizen komen om ze de andere kant van de zaak te laten zien. Niet dat ze niet voor reden vatbaar kunnen zijn, maar ze zijn gewoon gewend om van zichzelf uit te gaan.

Mysteries

Pluto Mercurius houdt van mysteries en het oplossen ervan. De Plutonen met dit aspect zijn zowel logisch als gevoelsmatig actief, maar ze gaan niet zo de diepte in als de harde aspecten. Mercurius sextiel Pluto is een aspect in ontwikkeling, het geeft de mogelijkheden om tot diep onderzoek te komen. Bij de harde aspecten, het conjunct en de driehoek doen we dit vanzelf , we kunnen niet anders maar bij het sextiel kunnen we zelf beslissen de druk is minder sterk.

We zijn wel net zo vasthoudend aan wat we vinden en we zijn ook niet snel over te halen door anderen maar de druk is minder sterk.
Bij de harde aspecten lijken we soms overgeleverd aan krachten die groter zijn dan wij zelf.

Misdadiger of politieagent

Mercurius sextiel Pluto geeft een natuurlijke interesse voor machines en mechanische problemen we hebben een natuurlijk gevoel voor dingen en de manier waarop ze gemaakt worden en werken. Al jong hebben we meer interesse voor mechanisch speelgoed wat we uit elkaar kunnen halen en naar eigen believen weer in elkaar zetten of er totaal iets anders van bouwen.

We kunnen ook in de misdaad zitten of er juist aan de goede kant bij justitie.
Pluto-energie heeft een natuurlijk gevoel om in mensen te spitten en meestal gaan ze dan ook tot de bodem. Ook machines kunnen met dit aspect hun interesse hebben. Het diepgravende is bij elk aspect aanwezig .

Manipulatie

Met Pluto energie moeten we altijd wel uitkijken om anderen niet te manipuleren, want ook dit kunnen we goed. Op een zachtaardige manier kan dit aspect van pas komen als we mensen over weten te halen naar ons kamp of onze mening. We moeten wel altijd beseffen dat we zelf verantwoordelijk zijn en blijven voor alles wat we doen of aanrichten.

Genezen of vernietigen

Pluto is een grote kracht die kan genezen of vernietigen. We kunnen deze energie herkennen als we een Mercurius Pluto boos maken. Deze mensen zijn nooit gewoon boos, de boosheid spat er letterlijk van af. Heel veel mensen schrikken van de veelheid aan energie die je dan weet op te roepen. Pluto is niet om mee te spelen, niet voor degene die deze aspecten heeft, noch voor de mens die ze zomaar even denkt te triggeren.

 

Dit is het eerste deel van een reeks aspecten van Mercurius-Pluto

Lees verder:

deel 2  Mercurius vierkant Pluto

deel 3  Mercurius opposiet Pluto

deel 4  Mercurius inconjunct Pluto


This entry was written by admin, filed under Astrologie and tagged , , , .
Bookmark the permalink or follow any comments here with the RSS feed for this post.
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Post a Comment

Your email is never shared. Required fields are marked *

*
*
Protected by WP Anti Spam