Mercurius opposiet Neptunus

Posted in Astrologie on 7 november 2011 – 13:38
Post a comment

Mercurius opposiet Neptunus

Astrologie prik van Blauwewolk 07-11-11

 

 

We zijn dromers hier. Bij Mercurius opposiet Neptunus projecteren we onze inhouden vaak op mensen in onze omgeving en raken teleurgesteld. We geloven in een mooie wereld met mooie mensen die, net als jij, in een mooie wereld geloven. Vervolgens worden we vaak onaangenaam verrast als we weer eens met onze neus op de feiten worden gedrukt. De wereld buiten onszelf lijkt immers in niets op onze binnenwereld.

Kunst en expressie

Bij Mercurius opposiet Neptunus communiceren we het liefst via een medium van kunst: muziek, ballet, mode of andere beeldende vormen van expressie. We hebben een creatieve, beeldende geest, helemaal als een van de twee via een waterelement of een vuurelement werkt.

Teleurgestelde idealist

Je zult deze wereld moeten leren accepteren zoals hij is. Doe je dit niet, dan is de kans groot dat je als een teleurgestelde idealist rondloopt. Je kunt dan de negatieve kanten van Neptunus naar boven gaan brengen: drugs, drank en leugens vertellen om je wereld voor jezelf aanvaardbaarder te maken. We worden dan oplichters, omdat de wereld ons oplichtte. We moeten er ook naar streven de waarheid van ideeën en dingen te achterhalen. Het is niet dat we gewoonlijk vanuit onszelf zullen liegen en bedriegen, maar we beschikken wel over een grote innerlijke wereld met prachtige fantasieën die we vaak kunnen mengen met de wereld buiten onszelf.

Innerlijke dromen waarmaken

Als we helder leren nadenken, kunnen we onze gaves gebruiken voor het verfraaien van de wereld en zo onze innerlijke dromen waar maken. Met deze aspecten kunnen we ook prima schrijvers worden van kinderboeken of fotografen, die beeldend de wereld om ons heen transformeren naar beeldverhalen die voor de mensen zonder deze aspecten te begrijpen is.
Maar wat voor Uranus geldt, geldt ook voor Neptunus: dit zijn buitenplaneet energieën. Deze energieën zijn groter dan de mens die ze probeert uit te leven.
Vooral de innerlijke beelden kunnen je vaak overvallen en je van je stuk brengen.

Energieën van de buitenplaneten

Zangers beelden vaak de inhouden uit van Neptunus. Bach, Beethoven en Mozart waren direct aangesloten op deze energieën en brachten het Universum naar de mens. Alle vormen van kunst en mode vallen onder dit aspect. We moeten dan nog wel om leren gaan met deze wereld. De energieën van de buitenplaneten kunnen ons zo verwarren, dat we soms alleen maar overbrengers zijn van het grote Universum. Mozart en Beethoven zijn daar goede voorbeelden van. Ze brachten prachtige muziek naar deze wereld, maar functioneerden er zelf niet in. Ze begrepen er niets van. Elke zanger die zijn muziek overbrengt, maar zelf de weg kwijt raakt aan de drugs en drank doet hetzelfde.

Op zoek naar die mooie binnenwereld die deze wereld ver overtreft.

 

Blauwewolk


This entry was written by Redactie Time for Change, filed under Astrologie and tagged , , .
Bookmark the permalink or follow any comments here with the RSS feed for this post.
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Post a Comment

Your email is never shared. Required fields are marked *

*
*
Protected by WP Anti Spam