Bekijk je eigen topicsBekijk je eigen berichten

Slomo

Slomo

Berichtdoor jasmin » do 03 apr 2014, 07:47

Slomo wilde geen neuroloog meer zijn, hij wilde alleen nog maar rolschaatsen

door Alex van der Hulst
http://www.nrc.nl/nieuws/2014/04/02/slo ... schaatsen/

In San Diego staat hij bekend als Slomo. De hele dag, en soms zelfs ‘s nachts, rolschaatst Slomo langs het strand. Niemand weet of het een zwerver, een gek of een excentrieke bejaarde is. In werkelijkheid is Slomo een neuroloog die genoeg had van zijn oude leven en alleen nog maar wilde rolschaatsen. En hij kan het zelfs neurologisch verklaren.
Op een zakenreis in San Diego kwam de vader van documentairemaker Josh Izenberg bij toeval zijn oude studiegenoot John Kitchin van de opleiding geneeskunde tegen. Alle mensen op de boulevard van Pacific Beach spraken de rolschaatsende dokter aan als Slomo. Josh Izenberg besloot Slomo in een korte film, die nu bij The New York Times te zien is, te portretteren.

Op Pacific Beach kent iedereen Slomo, maar weinigen weten dat John Kitchin ooit neuroloog was. Een ongelukkige neuroloog die, als hij niet met materiële zaken bezig was, vaak aan zelfmoord dacht. Op weg naar zijn werk bedacht Kitchin ooit dat er niks was veranderd sinds zijn jeugd als boerenzoon; op slechte dagen had hij nog steeds het gevoel dat hij stront aan het scheppen was, zegt hij in de film.

Toen zijn gezondheid achteruit ging en hij helemaal genoeg van zijn bestaan had, besloot Kitchin eruit te stappen. Hij ging vanaf dat moment doen wat hij leuk vond en dat was rolschaatsen langs het strand.

“De mensen die van Slomo houden, juichen voor één persoon die is ontsnapt. Die de vrijheid heeft gevonden en de hele dag rolschaatst. Die gewoon doet wat hij wil.”
Een tijd lang dacht hij dat hij gek was, omdat hij er zo gelukkig van werd. Maar dat geluk houdt nu al vijftien jaar aan en Kitchin kan inmiddels neurologisch verklaren waarom mensen beweging (op een fiets, rolschaatsen, skateboard of surfplank) zo leuk vinden.

Omdat hij het liefst zijn rolschaatsbewegingen in slow motion uitvoert, waarbij hij vooral gelukkig wordt van het rolschaatsen op één been, noemen ze hem Slomo.
Hij zegt dat hij op zoek gaat naar wat psychologen het personal delusional system noemen.

Bekijk hier de film Slomo:

Afbeelding
Avatar gebruiker
jasmin
ArchAngel
ArchAngel
 
Berichten: 15042
Geregistreerd: ma 24 okt 2011, 19:19

Delen op:

Delen op Facebook Facebook Delen op Twitter Twitter

Re: Slomo

Berichtdoor Blauwewolk » do 03 apr 2014, 13:44

:buik :buik eigenlijk hoort het ook zo te zijn.
je bent hier maar een keer, maar een keer in dit lichaam en dan vlieg je weer verder.
Jijzelf bent licht .je hoeft alleen maar naar binnen te kijken .
Avatar gebruiker
Blauwewolk
ArchAngel
ArchAngel
 
Berichten: 17332
Geregistreerd: ma 17 okt 2011, 15:34

Re: Slomo

Berichtdoor chill_i » do 03 apr 2014, 14:25

Heel bijzonder!!
Enige dat ik me dan wel weer afvraag, is hoe het dan zit met zijn zoon?

Dat gevoel van vliegen vind ik overigens erg intrigerend. Heb daar wel vaker over nagedacht, en ergens denk ik (is geen harde overtuiging ofzo hoor, gewoon een hersenspinsel) dat wij ooit op de een of andere manier een ervaring van vliegen hebben gehad, en dat dat gekoppeld is aan iets heel positiefs.
Zo viel het me bijvoorbeeld op, als een baby op de buik op bijv een luchtrooster ligt waardoor de baby wind voelt van onderen, dan gaat de baby automatisch lachend in een "vrijde-val-houding": armen en benen gespreid in de lucht. Puur een reflex natuurlijk, maar het moet ergens vandaan komen toch? Hetzelfde geld voor baby's en kinderen die bijv in hun gezicht geblazen worden ofzo. Of wat doen mensen als het heel hard waait? De armen spreiden en recht tegen de wind in staan, wat een haast euforisch gevoel geeft. En dus wat "slomo" zegt in het filmpje.
Avatar gebruiker
chill_i
Lightworker
Lightworker
 
Berichten: 404
Geregistreerd: do 30 jan 2014, 11:00

Re: Slomo

Berichtdoor Blauwewolk » do 03 apr 2014, 16:56

het gevoel van vrij zijn.
putten uit jezelf, vliegen op je eigen vleugels je eigen wezen je hebt het eeuwen gedaan volgens mij.
je ziel herkent het gewoon, het maakt je ook altijd blij :wiet2
Jijzelf bent licht .je hoeft alleen maar naar binnen te kijken .
Avatar gebruiker
Blauwewolk
ArchAngel
ArchAngel
 
Berichten: 17332
Geregistreerd: ma 17 okt 2011, 15:34


Keer terug naar Algemene Onderwerpen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 0 gasten