Bekijk je eigen topicsBekijk je eigen berichten

Fuck the EU! - Exactly!

Fuck the EU! - Exactly!

Berichtdoor Orbit » vr 07 feb 2014, 15:42

Onderminister VS: fuck de EU

Afbeelding
De Amerikaanse onderminister Nuland van Buitenlandse Zaken is in verlegenheid gebracht door een uitgelekt telefoongesprek. In een gesprek met de Amerikaanse ambassadeur in Kiev bekritiseert ze de rol van de Europese Unie in de crisis in Oekraïne. "Fuck de EU", zegt ze op een gegeven moment.

In het gesprek, dat op YouTube is opgedoken, overlegt Victoria Nuland met de ambassadeur over een oplossing voor de regeringscrisis in Oekraïne. Nuland zegt dat ze hoopt dat oppositieleider Jatsenjoek de nieuwe premier wordt. Voor oud-bokskampioen Vitali Klitsjko ziet ze geen rol weggelegd in een nieuwe regering. "Ik denk niet dat dat een goed idee is."
Sorry

Verder blijkt dat Nuland graag VN-chef Ban Ki-moon zou zien bemiddelen in de crisis. Van de huidige rol van de EU lijkt ze in ieder geval weinig gecharmeerd te zijn. "Het zou geweldig zijn als de VN de boel aan elkaar zou kunnen lijmen. Weet je: fuck de EU."

Na het uitlekken van het gesprek heeft Nuland direct contact gezocht met verschillende Europese relaties en haar excuses aangeboden, zei een woordvoerder van de Amerikaanse regering in een reactie.

Het is niet bekend wie de opnames op internet heeft gezet, maar de Amerikanen denken aan Rusland. Het zou een poging zijn om de Amerikaanse bemiddelingspogingen in Oekraïne te torpederen. "Dit is een nieuw dieptepunt in de Russische spionagetactieken", zei de regeringswoordvoerder.
Ergernis

Met haar krachtterm geeft Nuland uiting aan haar ergernis over de manier waarop de Europese Unie de crisis in Oekraïne aanpakt. Nuland vindt dat de EU veel te soft heeft gereageerd op president Janoekovitsj, toen hij op het allerlaatste moment besloot een handelsverdrag met Europa te annuleren. Dat was de aanleiding tot alle protesten, die nog steeds voortduren.

EU-buitenlandgezant Ashton wil niet ingaan op de woorden van Nuland. Wij reageren niet op gelekte telefoongesprekken, zegt een woordvoerder.
Lacherig

Nuland zelf doet lacherig over de kwestie en maakt geen geheim van haar uitglijder. Hoort erbij, zegt ze. Ook haar gesprekspartner, ambassadeur Pyatt, tilt er niet zwaar aan. Hij heeft op sociale media een foto geplaatst van hoe hij, met iPad in de hand, staat te lachen om het vertrouwelijke telefoongesprek dat is uitgelekt.

De betrokken Amerikanen mogen dan luchtig reageren, het Witte Huis is kwaad. Dit zegt iets over hoe de Russen werken, aldus woordvoerder Jay Carney. Het komt zelden of nooit voor dat het resultaat van spionage zo direct wereldkundig wordt gemaakt.

De meeste reacties in de sociale media op de uitspraak van Nuland vallen onder de noemer: koekje van eigen deeg. De Amerikanen werden internationaal zwaar bekritiseerd omdat hun inlichtingendiensten buitenlandse leiders afluisterden, zoals de Duitse bondskanselier Merkel. Nu is Amerika zelf slachtoffer van dergelijke praktijken.


:nono: :evil:


http://nos.nl/artikel/607348-onderminis ... de-eu.htmlAvatar gebruiker
Orbit
ArchAngel
ArchAngel
 
Berichten: 2469
Geregistreerd: zo 22 apr 2012, 18:48
Woonplaats: Zweden

Delen op:

Delen op Facebook Facebook Delen op Twitter Twitter

Re: Fuck the EU! - Exactly!

Berichtdoor Blauwewolk » di 11 feb 2014, 15:54

C(lie)mate #4 (HD)

http://www.suspicious0bservers.org/

echt iets voor jou orbit
Jijzelf bent licht .je hoeft alleen maar naar binnen te kijken .
Avatar gebruiker
Blauwewolk
ArchAngel
ArchAngel
 
Berichten: 17327
Geregistreerd: ma 17 okt 2011, 15:34


Keer terug naar Algemene Onderwerpen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast