Bekijk je eigen topicsBekijk je eigen berichten

Doe-Het-Zelf TV in Vlaanderen [vanaf 18.09.2012]

Doe-Het-Zelf TV in Vlaanderen [vanaf 18.09.2012]

Berichtdoor jasmin » do 04 okt 2012, 23:13

Vanaf 18.9 Doe-Het-Zelf TV in Vlaanderen

Vanaf dinsdag 18 september start bij onze zuiderburen het gloednieuwe televisieprogramma ‘Plan B’. Het programma wil duurzame alternatieven voor onze levensstijl aanreiken. ‘Met een aantal simpele en kleinschalige ideeën willen we de kijker enthousiasmeren om de wereld stap voor stap een beetje beter te maken’, luidt het. Niet alleen uit idealisme, maar ook omdat het cool is. Met de focus op doe het zelf, maar ook durf het zelf.

Zelf groenten kweken en weer aandacht krijgen voor de seizoenen. Stapschoenen aan of de fiets weer op om de geur van de natuur op te snuiven. Zelf weer de brooddoos vullen, een rokje naaien of een kastje ineen steken. Eens een dagje vlees overslaan op donderdag veggiedag en eens een dagje de file overslaan dankzij trein en vouwfiets. Wat vroeger hippie was, is nu hip.

Daar zal Plan B u elke dag opnieuw van overtuigen met o.a. de programma’s ‘De Moestuin’, ‘Stopcontact’, ‘Minister van Fietsondehoud’, ‘Ruw Hout’ en ‘Gratis…’

http://transitiontowns.nl/archief/12013
Afbeelding
Avatar gebruiker
jasmin
ArchAngel
ArchAngel
 
Berichten: 15042
Geregistreerd: ma 24 okt 2011, 19:19

Delen op:

Delen op Facebook Facebook Delen op Twitter Twitter

Re: Doe-Het-Zelf TV in Vlaanderen [vanaf 18.09.2012]

Berichtdoor Alama » do 04 okt 2012, 23:19

:ok :heart49
Avatar gebruiker
Alama
ArchAngel
ArchAngel
 
Berichten: 9681
Geregistreerd: vr 23 sep 2011, 00:51

Re: Doe-Het-Zelf TV in Vlaanderen [vanaf 18.09.2012]

Berichtdoor Arlyne » do 04 okt 2012, 23:25

Al was het alleen om hun humor al. In de Vlaamse stijl.! :wiet2 :lachen2
Leer van gisteren, Droom van morgen, Leef vandaag
Avatar gebruiker
Arlyne
ArchAngel
ArchAngel
 
Berichten: 6803
Geregistreerd: wo 21 sep 2011, 14:25

Re: Doe-Het-Zelf TV in Vlaanderen [vanaf 18.09.2012]

Berichtdoor jasmin » do 04 okt 2012, 23:33

Plan B: Vanaf 18 september op VIER

Afbeelding

Vanaf dinsdag 18 september start het gloednieuwe Plan B op VIER. Plan B is een inspiratiemagazine voor de vooruitziende Vlaming. Een programma dat positivisme uitstraalt en een hoopvolle blik biedt op de toekomst. Dat duurzame alternatieven voor onze levensstijl aanreikt, zonder de realiteit uit het oog te verliezen.
Via een aantal simpele en kleinschalige ideeën wil Plan B de kijker enthousiasmeren om de wereld stap voor stap een beetje beter te maken. Niet alleen uit idealisme, maar ook omdat het cool is. Met de focus op doe het zelf, maar ook durf het zelf. Zelf groenten kweken en weer aandacht krijgen voor de seizoenen. Stapschoenen aan of de fiets weer op om de geur van de natuur op te snuiven. Zelf weer de brooddoos vullen, een rokje naaien of een kastje ineen steken. Eens een dagje vlees overslaan op donderdag veggiedag en eens een dagje de file overslaan dankzij trein en vouwfiets. Wat vroeger hippie was, is nu hip. Daar zal Plan B u elke dag opnieuw van overtuigen

De Moestuin
Dag na dag volgen we hoe verwoed moestuinier Wim zijn droom tot volle wasdom brengt: het jaar rond leven van de vruchten van zijn tuinarbeid. Ondertussen probeert hij reporter Bart in te wijden in de geheimen van de groentekweek.

Stopcontact
Mathijs rijdt met zijn elektrische bromfiets richting het Italiaanse Como. Dat is de geboortestad van Allessandro Volta, de man die de mensheid in 1800 de batterij schonk. Onderweg belt Matthijs regelmatig bij mensen aan voor een verse oplaadbeurt en een goed gesprek.

De Loft
Titus, onze doe-het-zelvende presentator met beperkt budget en onbeperkte creativiteit, tovert in een jaar tijd een casco loft om tot een knusse woonst. Hierbij maakt hij handig gebruik van recuperatie-materiaal.

Couchsurfing
De reizende reporters Kathryn, Tess en Stijn verkennen elk om beurt een week lang een Europese stad. Via het couchsurfing-netwerk blijven ze elke dag bij een andere inwoner logeren, die hen vervolgens op sleeptouw neemt door zijn of haar stad.

Allemaal Feestjes
Een gezellig samenzijn met vrienden, buren of collega’s kan ook zonder ingehuurde clown of springkasteel. Sfeerzetters Kim en Dorien zorgen met raad en daad voor een stressvrije organisatie van een geslaagd feest.

De Brooddoos
Een paar kookvaardige handen en een arsenaal aan geanimeerde tovertrucs zorgen dag na dag voor een originele invulling (en herwaardering) van de brooddoos.

Gratis
Waar jij van af wil kan een ander nog van pas komen. Een berg kasseien, een oude schuur, drie koi-karpers of een kast vol videocassettes: heb je iets in de aanbieding, deel het dan met kijkend Vlaanderen. Enige voorwaarde: het moet gratis en voor niks zijn.

Trage Wegen
Weg van de gemotoriseerde drukte verkent Plan B de trage wegen in België die ons naar onvermoede oases van groen en rust leiden.

Ministerie Van Ideeën
Mensen met een lokaal initiatief of een goed idee op het vlak van duurzaamheid krijgen van ons een forum om hun project in de kijker te zetten. Als minister van de week hopen ze zo andere mensen aan te sporen hun voorbeeld te volgen

Foto: SBS Belgium – Mathijs Scheepers, Kim Leysen, Wim Lybaert, Dorien Knockaert, Tess Uytterhoeven, Kathryn Cops, Stijn Vranken en Titus De Voogdt

Plan B, van maandag tot donderdag om 18.30 uur op VIER.
http://www.tv-corner.nl/2012/09/05/plan ... r-op-vier/
Afbeelding
Avatar gebruiker
jasmin
ArchAngel
ArchAngel
 
Berichten: 15042
Geregistreerd: ma 24 okt 2011, 19:19


Keer terug naar Interessante programma's op televisie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast