Bekijk je eigen topicsBekijk je eigen berichten

Petra Stam

Petra Stam

Berichtdoor Yvonne » zo 19 okt 2014, 10:54

Nieuwe maan en zonsverduistering 23 oktober 2014
We zijn de periode van de Jachtmaan binnengetreden (12 oktober – 10 november) en worden ons bewust van de roep van de onderwereld. Het is een tijd van introspectie en verborgen activiteit, waarin de binnenwereld een belangrijker plek inneemt dan de buitenwereld. In de natuur speelt het proces van vergaan: bladeren vallen en verteren, paddenstoelen en schimmels verschijnen vanuit de verborgen ondergrondse wereld.

Als mens word je je bewust of word je geconfronteerd met de draden die je zelf hebt gesponnen. Wat je bewust of onbewust hebt gecreëerd, vraagt om erkenning. Jij kunt bepalen wat je wilt laten overleven in de komende tijd: welke lijntjes wil je behouden en welke wil je doorknippen? Als je hiervoor de tijd neemt, heb je zelf de regie. Als je de binnenwereld negeert en laat woekeren, kun je voor verrassingen komen te staan, omdat je geen zicht hebt op de wereld van oorzaak en gevolg…

De Maan staat in Schorpioen. Dit teken wordt vaak gezien als spooky en mysterieus. Schorpioenen zoeken diepgang, pluizen hun eigen psyche én die van anderen uit, omdat ze licht willen werpen op alles wat mysterieus en verborgen is. De Maan in dit teken maakt dat je heel diepe gevoelservaringen kunt hebben, maar er moeilijk woorden aan kunt geven. Mercurius loopt tot en met 24 oktober retrograde, dus dat helpt niet mee je te uiten. Probeer het eens op een creatieve manier: geef woorden of beelden aan je gevoelens, helemaal voor jezelf! De Zon en Venus staan direct naast de Maan en helpen mee om zelfbewustzijn en liefde te verspreiden in de wereld. De behoefte aan ware verbindingen en diepgang speelt een prominente rol.

Laat het vuur van Venus en de mystieke beleving van Schorpioen toe in je leven – het zal je extra kracht geven, want het verbindt je met je hart en je ziel. Venus staat zo dicht bij Maan en Zon, dat hartenzaken gewoonweg niet genegeerd kúnnen worden. Voel wat je voelt, maak beslissingen vanuit je hart en niet puur vanuit je hoofd. Laat de Venusinvloeden niet verbranden door de Zon, maar stralen in het licht! Van binnen weet je wat je verlangt en wat goed is voor jou. Nieuwe maan heeft te maken met inkeer, evaluatie en een nieuw begin. Tijdens de zonsverduistering wordt het zonlicht tijdelijk geblokkeerd door de (nieuwe) Maan: de Aarde ontvangt tijdelijk minder zonlicht. Dit kan een schaduw werpen op je gevoel (Maan), op wie je bent (Zon) en op liefdesrelaties (Venus). Maar wat zich in de schaduw bevindt, kun je zichtbaar maken – als je het echt wilt tenminste. Stel je open voor nieuwe inzichten en laat kosmische informatie toe.

De Zon en de Maan sturen Venusenergie naar ons toe en dat wakkert het verlangen naar ware liefde aan en helpt je bewust te worden van onvervulde verlangens. 31 Oktober is het Samhain (Halloween), voor onze voorouders het einde van de zomer en het begin van het nieuwe jaar. Dit is de tijd dat de Andere Wereld gemakkelijker van zich laat horen. Luister naar wat de niet-zichtbare wereld (buiten en in jezelf) je duidelijk wil maken; meditatie, divinatie* en droomduiding kunnen je hierbij extra helpen. Er wordt getrokken aan alles wat zich in je onderwereld (onderbewuste) heeft verstopt. Een belangrijke tijd dus om je schaduw te onderzoeken - waar je licht op schijnt kun je begrijpen, maar wat je negeert of laat vervormen in het donker, kan uitgroeien tot een monster…

Gebruik de dagen voor en de dag van de nieuwe maan en zonsverduistering om te beseffen wat je wilt wegjagen oftewel wilt loslaten. Zijn er angsten, blokkades of negatieve gedachten die je zou willen transformeren? Voel wat er speelt tijden de verduistering: welke thema’s, gedachten, dromen spelen er in jou? Er kan duidelijkheid komen over het nieuwe thema dat wordt geactiveerd in je leven. Richt je de dagen na de zonsverduistering op wat je in jezelf wilt laten overleven, zodat je tijdens de volle Jachtmaan kunt stilstaan bij de innerlijke doelen die je juist wel wilt najagen.

Deze gedeeltelijke zonsverduistering is niet zichtbaar voor ons, maar de invloed ervan zal wel doorwerken op ons (vooral als je een planeet op 0 graden Schorpioen hebt staan) en mondiaal.Tekst © Petra Stam

http://www.catharinaweb.nl/wicca/petra-stam-maan.htm
De moeilijkste mensen zijn je grootste leraren

Afbeelding
Avatar gebruiker
Yvonne
moeder van TFC
moeder van TFC
 
Berichten: 16554
Geregistreerd: wo 21 sep 2011, 10:14
Woonplaats: Vlissingen

Delen op:

Delen op Facebook Facebook Delen op Twitter Twitter

Re: Petra Stam

Berichtdoor Yvonne » do 08 jan 2015, 01:40

De volle maan van 5 januari 2015 | De deur naar een nieuw begin
volle maan januari 201 5

Ingevoerd: 03-01-2015

Bron: Petra Stam


(Petra Stam) Dit is de eerste volle maan in het nieuwe kalenderjaar en tevens de eerste volle maan na de winterzonnewende: de Maan van de Langste Nacht. Het donkerste deel van het jaar hebben we reeds achter ons en de deur naar een nieuwe cyclus is geopend. Sta tijdens de energie van deze volle maan stil bij nieuwe ideeën, nieuwe doelen en mogelijkheden voor de komende tijd. Tegelijkertijd is het net zo belangrijk om onbelangrijke zaken of oude gewoontes die je niet verder hielpen, achter te laten. Het thema is ‘de deur naar een nieuw begin’.

De Maan staat in Kreeft en voelt zich daar thuis, omdat ze de heerser is van dit sterrenbeeld. Emoties kunnen diep worden ervaren, (dag- en nacht)dromen zullen intens zijn, er is behoefte aan romance, geborgenheid en veiligheid. De Zon staat tegenover de Maan en schijnt licht vanuit Steenbok. Dit zal het verlangen om extravert te zijn iets afremmen. Steenbok voelt verantwoordelijkheid, plicht en zal met geduld en volharding doorwerken tot de (eigen) opgelegde taken zijn uitgevoerd.er gedaan is wat ze moesten of wilden doen. Zorg ervoor dat je jouw gevoel niet negeert – laat je innerlijke Maan (ziel) en Zon (zelfbewustzijn) samenwerken om nieuwe deuren te openen.

Maar let op… Pluto staat naast de Zon en recht tegenover de Maan. Hierdoor kunnen verlangens een obsessie worden, en macht en onmacht een grote rol spelen. Laat je niet gek maken! Onderzoek je eigen binnenwereld, leg je eigen geheimen bloot en gebruik je geestelijke kracht voor zelfgenezing. Verlies jezelf niet in slachtofferschap, machtspelletjes of destructiviteit, maar gebruik de enorme wenskracht die in de lucht hangt voor het grote en kleine goed.

Maan, Zon en Pluto staan vierkant Uranus. Dit duidt op revolutie, zowel mondiaal als persoonlijk. Dit is dé tijd om veranderingen aan te gaan of door te zetten vanuit jóuw motivatie en beweegreden en niet die van anderen of van de maatschappij. Er is een grote drang om los te breken uit bestaande ketenen. Laat je niet voor andermans karretje spannen, maar reageer ook niet te abrupt, want het kan zijn dat je anderen de schuld geeft van iets waarmee je zelf (stilzwijgend al weken, maanden of jaren) akkoord bent gegaan. Van welke beperkingen wil jij bevrijden? Hoe zijn die beperkingen ontstaan? Hoe kun je assertief je eigen weg kiezen? Welke deuren wil je openen en welke wil je sluiten?

De volle maan staat direct naast Sirius, de helderste ster aan de hemel. Sirius wordt ook wel onze spirituele zon genoemd, het hoger zelf van ons zonnestelsel. Het is de ster van Isis en werd de Grote Schenker genoemd. Stem je af op deze ster tijdens de volle- maanavond, en visualiseer dat het licht van Sirius schijnt op het nieuwe dat jij in je leven wilt roepen. De kosmische energie van Sirius brengt succes en vruchtbaarheid, geeft hogere inzichten en een vergroot bewustzijn.

De Isis Mysterieschool (Petra Stam en Els Lijesen) werkt onder meer met deze ster van inwijding.
Wil je meer weten, leren over de Egyptische mysterieweg, heelwording, het pad van Isis en Osiris, workshops of onze jaartraining, ga dan naar http://www.isismysterieschool.nl

Meer over maaninvloeden, natuurfeesten, symboliek, tips en praktische toepassing, etc. in In het licht van de Maan van Petra Stam en Marja de Zeeuw. Ook verkrijgbaar bij Orongo. Van Petra Stam zijn ook de 13 manen - Verjaarskalender. Meer info. en de Maankaarten: De Maan - 66 mystieke kaarten voor bewustwording.

https://www.earth-matters.nl/26/10395/s ... -2015.html :lees
De moeilijkste mensen zijn je grootste leraren

Afbeelding
Avatar gebruiker
Yvonne
moeder van TFC
moeder van TFC
 
Berichten: 16554
Geregistreerd: wo 21 sep 2011, 10:14
Woonplaats: Vlissingen

Re: Petra Stam

Berichtdoor Yvonne » di 03 feb 2015, 15:12

De volle maan van 3 februari 2015 | Maan in Leeuw, een vergrootglas op je gevoelens

Dit is de IJsmaan en deze valt in het koudste en guurste deel van het jaar. De natuur zuivert zichzelf: wat zwak of eenjarig was, is afgestorven en al (deels) verteerd. Uiterlijke rust en stilte heersen in de natuur, maar in de diepte ligt het nieuwe leven verborgen in afwachting van het juiste moment om naar buiten te treden. Het sneeuwklokje laat zien dat het eerste nieuwe leven al weer tevoorschijn komt en dat we richting de lente gaan.

Dit is de tijd dat Imbolc werd gevierd: een oud Keltisch feest dat ‘rond de buik’ betekent. Het verwijst naar de buik van Moeder Aarde, waarin het zaad ligt te sluimeren of naar het zuiveren en ploegen van de akkers, waarna het zaad werd geplant. De godin Brigid is verbonden met Imbolc – zij drinkt de avond voor Imbolc (1 februari) van de bron der jeugd en verandert van een oude vrouw in een jonge maagdelijke godin. Ze staat symbool voor het nieuwe leven dat weldra weer zal verschijnen in de natuur. Je kunt Imbolc en Brigid in je maanviering betrekken. Nodig Brigid uit, ze is een zachte, liefdevolle en inspirerende energie! Het thema bij deze maan is ‘zuivering en diepgang’.

De volle maan staat in het teken Leeuw. Dit vuurteken geeft passie, warmte, creativiteit, enthousiasme, en omdat het de Maan (en niet de Zon) is die in dit vuurteken staat, voel je wellicht ook de drang om te worden gezien. Met deze maanenergie ga je er waarschijnlijk ook voor zórgen dat je wordt gezien en gehoord! De uitdaging ligt in het onderzoeken van je innerlijk vuur. Jupiter staat naast de Maan en maakt alles wat je ervaart groter, en geeft ook optimisme en zelfvertrouwen. Uranus staat in een driehoek met de Maan en kan naast verrassende inzichten in je gevoelswereld ook geniale, spontane ideeën opleveren. Krop spanning niet op, zorg voor een uitlaatklep.

https://www.earth-matters.nl/26/10519/s ... leeuw.html :lees
De moeilijkste mensen zijn je grootste leraren

Afbeelding
Avatar gebruiker
Yvonne
moeder van TFC
moeder van TFC
 
Berichten: 16554
Geregistreerd: wo 21 sep 2011, 10:14
Woonplaats: Vlissingen

Re: Petra Stam

Berichtdoor Yvonne » do 19 feb 2015, 12:25

De nieuwe maan van 18 februari 2015

De dagen worden zichtbaar langer, de Zon wint al aan kracht, vogels fluiten en dat maakt dat de komst van de lente soms al voelbaar in de lucht hangt. Het eerste leven is tevoorschijn gekomen uit de donkere aarde: sneeuwklokjes, narcissen en krokussen konden de innerlijke groeidrang niet meer weerstaan en hebben zich dapper aan de weg naar de buitenwereld gewaagd. Ze zijn kwetsbaar, want het kan in deze periode nog vriezen of er kan sneeuw vallen. Toch waren terughouden en verstopt blijven in de innerlijke wereld geen optie meer.

Ga eens na hoe dat voor jou is: wat sluimert er en wil echt geleefd worden in de buitenwereld? Net als bij bollen en zaad die in de aarde liggen, ligt ook in jou een perfect zielenplan opgeslagen. Wij kunnen echter keuzes maken. Door te luisteren naar je innerlijke stem en je af te stemmen op je hart, weet je wat je wilt, wat goed voor jou is, hoe je kunt groeien op het vlak waar je dat wenst. Dat vraagt wel toewijding en moed.

De nieuwe Maan staat nog nét in het teken Waterman en de Zon staat ernaast. Enkele minuten later staan zowel Maan als Zon in Vissen! Dit is de tweede achtereenvolgende keer dat de nieuwe maan in Waterman staat. Dit luchtteken brengt vernieuwing, helpt je om uit je comfortzone te breken en brengt nieuwe inzichten en ontdekkingen aan de oppervlakte. Een tijd voor / van verandering dus! Het kan ook rusteloosheid geven: het oude vertrouwde is weliswaar veilig, maar kan saai aanvoelen. Onderzoek wat je echt nodig hebt, waarnaar je verlangt. Als je tijdens deze nieuwe maan je energie of bewustzijn naar binnen richt, kun je eerlijk zicht krijgen op een diep verlangen. Sta jezelf dit toe! Ook nadenken over wat er ten diepste wordt verlangd, kan lonen: je kunt flitsen van helderheid verwachten.

http://www.earth-matters.nl/26/10589/sp ... ruari-2015 :lees
De moeilijkste mensen zijn je grootste leraren

Afbeelding
Avatar gebruiker
Yvonne
moeder van TFC
moeder van TFC
 
Berichten: 16554
Geregistreerd: wo 21 sep 2011, 10:14
Woonplaats: Vlissingen

Re: Petra Stam

Berichtdoor Yvonne » wo 03 jun 2015, 13:12

De volle maan van 2 juni 2015: groeikracht en verbinding

Door het wisselvallige weer voelt het nog niet echt als lente, maar de natuur gedijt er goed op. De groeikracht is op weg naar een hoogtepunt, bloemen bloeien en het blijft al heel lang licht. Buiten en in jezelf is het goed om regelmatig te wieden en de gewenste groei goed voor ogen te houden. Om het beste uit jezelf te halen, zul je in verbinding moeten blijven met je wensen en plannen. Als je dit niet doet, kan het zijn dat je eigen ontwikkelingen en plannen worden overwoekerd door bijzaken. Dat voelt verstikkend en brengt je op een zijpad. Het thema dat bij deze volle Bloemmaan hoort is ‘groeikracht en verbinding’.

De Maan staat in het vuurteken Boogschutter. Dat maakt dat je je optimistisch voelt, expansie en geluk ervaart. Deze vuurmaan geeft energie, inspiratie, hoop en zicht op nieuwe horizonnen en idealen. Observeer jezelf, want je kunt een shift in bewustzijn ervaren. Via inzichten en ook (voorspellende) dromen, kun je bij jouw hoogste waarheid komen.

De Zon schijnt licht op de Maan vanuit het luchtteken Tweelingen. Kernwoorden hierbij zijn: communicatie, informatie uitwisselen, nieuwsgierigheid en overal iets vanaf weten. Er komt iedere dag heel veel informatie tot ons en alles gaat snel. Neem de tijd om je doelen en intenties onder de loep te nemen, zodat je tot de kern kunt komen of je essentie voelt. Boogschutter richt zijn pijlen op zaken die met je hoger zelf zijn verbonden. Filter informatie, blijf dicht bij jouw innerlijke waarheid.

Mars en Zon staan dicht bij elkaar. Dit geeft energie, doelgerichtheid, zelfverzekerdheid en doorzettingsvermogen. Maar Neptunus staat vierkant Zon, Maan en Mercurius en dit kan verlangen oproepen naar verlossing of eenheid en hoge verwachtingen in de liefde geven. Blijf alert op wat echt en wat onecht is, wat waar is en wat illusie is. Dit geldt zowel voor ingevingen uit je binnenwereld als voor de informatie die uit de buitenwereld tot je komt.

Mercurius (de heerser over Tweelingen) loopt tot en met 10 juni retrograde. Ook hierin ligt een thema omtrent ‘je innerlijke waarheid’. Zie mijn artikel hierover.

Sta tijdens deze volle maan stil bij wat voor jou werkelijk van betekenis is. Zoek de essentie, luister naar je hart, voel wat resoneert in alle informatie die dagelijks op je weg komt. Waarschijnlijk word je door weinig écht geraakt, omdat er zoveel onzin is. Zoek de zin op van woorden, boodschappen, acties, verbindingen en verbintenissen. Waardoor groei je? Wie of wat raakt jouw ziel? Wanneer voel je dat je werkelijk leeft? Stop de blabla en wees eerlijk! Probeer het grote beeld te zien in plaats van de kleine afzonderlijke deeltjes. Connect the dots, want een nieuw avontuur begint…

“Say what you mean, mean what you say" - John Trudell
Words from the heart. Luister naar een van zijn cd’s hier:

http://www.earth-matters.nl/26/11035/sp ... verbinding :lees
De moeilijkste mensen zijn je grootste leraren

Afbeelding
Avatar gebruiker
Yvonne
moeder van TFC
moeder van TFC
 
Berichten: 16554
Geregistreerd: wo 21 sep 2011, 10:14
Woonplaats: Vlissingen

Re: Petra Stam

Berichtdoor Yvonne » do 18 jun 2015, 15:36

De nieuwe maan van 16 juni 2015: rijping

Deze nieuwe maan luidt de periode van de Maan van de Kortste Nacht in. Het betekent dat we ons dicht bij Midzomer bevinden, het hoogtepunt van het licht. Het thema dat hierbij hoort is ‘rijping’. In de natuur hebben de bloemen zich geopend en na de bevruchting groeien ze nu uit tot vruchten. De hemelse invloeden leggen vooral de nadruk op emotioneel volwassen worden. Besef dat je zelf de regie én de verantwoordelijkheid hebt om jouw wensen te laten volgroeien.

De Maan en de Zon staan in het luchtteken Tweelingen. Mercurius loopt nog wel in Tweelingen, maar niet meer retrograde, dus de linkerhersenhelft werkt weer op volle toeren! Veel van van alles (willen) weten, veelzijdigheid en verstandelijke behendigheid vormen de kracht van Tweelingen. Echter, het omzeilen van gevoelens en emoties (het verstand vindt wel weer een uitweg) kan een valkuil zijn.

http://www.earth-matters.nl/13/11129/gr ... jping.html :lees
De moeilijkste mensen zijn je grootste leraren

Afbeelding
Avatar gebruiker
Yvonne
moeder van TFC
moeder van TFC
 
Berichten: 16554
Geregistreerd: wo 21 sep 2011, 10:14
Woonplaats: Vlissingen

Re: Petra Stam

Berichtdoor Yvonne » do 02 jul 2015, 23:39

De volle maan van 2 juli 2015: rijping

De kortste nacht is al geweest, maar de dagen zijn nog steeds lang en het zonlicht is sterk (tussen de wolkenvelden door). In de natuur heeft de groei van veel gewassen een hoogtepunt bereikt en gaat het nu om rijpen. De Maan van de Kortste Nacht heeft dan ook als thema ‘rijping’. Kijk ook naar wat zich in jou heeft ontwikkeld de afgelopen maanden. Welke zaken mogen wel wat meer in het licht komen te staan? Licht geeft ook energie, dus gebruik die om jezelf aan de buitenwereld te laten zien.

In de vroege ochtend staat de volle maan in Steenbok. Onder deze hemelse invloed ga je plichten en verantwoordelijkheden gemakkelijk aan, maar emoties tonen is lastig. Weet dat als je je emotioneel afsluit, je stug kunt overkomen. Deze volle maan kan ook pessimisme geven; vlucht dan niet weg (bijvoorbeeld in werk), maar toon je gevoelens en maak je behoeften kenbaar!

De Zon schijnt licht op de Maan vanuit het tegenovergestelde sterrenbeeld Kreeft. Hierdoor kunnen emoties intens worden ervaren, maar blijven ze waarschijnlijk onder de oppervlakte tot het helemaal veilig voelt om ze te uiten.

Het helpt niet dat de energie van Mars en Pluto hierop inspeelt: het maakt het moeilijk om je te beheersen, vooral als het gaat om ingehouden emoties of opgekropte woede. Het kan ook gedoe met een van je ouders geven of een aversie tegen iedereen die controle over jou wil hebben of houden. Je kunt een diep verscholen gevoel gewaarworden - iets moois of oud leed. Dit kan je inzicht geven en een intense verandering teweegbrengen in je gevoel. Er is een behoefte aan diepgang, maar ook angst voor de gevoelens die daar huizen.

Venus en Jupiter stralen optimisme en vertrouwen (in de liefde) uit. Laad jezelf op bij de plekken of mensen die je hart blij maken. Neptunus helpt je om op je innerlijk weten te vertrouwen. Je kunt ook een mystieke ervaring hebben of verlangen naar eenheid in de liefde. Verdrink je gevoelens niet met alcohol, want daarmee trek je jezelf juist naar beneden in plaats van omhoog!

Neem tijdens deze volle maan de tijd om te ervaren wat zich werkelijk allemaal in jouw gevoelswereld afspeelt. Vertrouw hierbij op je kracht en besef dat zelfbewustzijn nodig is voor onze opdracht in het leven: “Ken Uzelve...”

Petra Stam is spiritueel coach, tarotist en klassiek homeopaat. Meer over maaninvloeden, natuurfeesten, symboliek, tips en praktische toepassing, etc. kun je vinden in In het licht van de Maan van Petra Stam en Marja de Zeeuw. Van Petra Stam zijn ook de 13 manen - Verjaarskalender en de Maankaarten: De Maan - 66 mystieke kaarten voor bewustwording.

http://www.earth-matters.nl/26/11239/sp ... 15-rijping :lees
De moeilijkste mensen zijn je grootste leraren

Afbeelding
Avatar gebruiker
Yvonne
moeder van TFC
moeder van TFC
 
Berichten: 16554
Geregistreerd: wo 21 sep 2011, 10:14
Woonplaats: Vlissingen

Re: Petra Stam

Berichtdoor Blauwewolk » vr 03 jul 2015, 11:41

het is voor iedereen weer anders, omdat elke horoscoop anders is. Kreeft staat op een ander huis net als Steenbok ,ook de Maan staat bij iedereen anders.
de een voelt zich helemaal niet prettig bij volle Maan terwijl de ander juist prachtige aspecten heeft.
Jijzelf bent licht .je hoeft alleen maar naar binnen te kijken .
Avatar gebruiker
Blauwewolk
ArchAngel
ArchAngel
 
Berichten: 17487
Geregistreerd: ma 17 okt 2011, 15:34

Re: Petra Stam

Berichtdoor Yvonne » wo 23 sep 2015, 10:02

De volle maan en maansverduistering van 28 september 2015

In deze tijd wordt de tweede grote oogst binnengehaald. Het groei- en rijpingsproces is afgerond en de vruchten zijn klaar om te worden geplukt. In het gevormde zaad zit de onsterfelijkheid besloten en dit zal weer nieuw leven brengen in de lente. Als iets op een hoogtepunt is, is er een ommekeer op komst. Op 23 september is de herfstequinox en zijn dag en nacht even lang. Daarna zullen de dagen korter worden. De energie van de natuur en de Aarde zal zich daarna meer en meer naar binnen keren, klaar voor een welverdiende rust.

Zie wat jij hebt bereikt door je inzet de afgelopen maanden. Vier je oogst en je successen, wees dankbaar. Sla op wat je wilt meenemen en verder laten uitgroeien. Je ervaringen en dat wat je hebt opgebouwd zijn het zaad dat jij meedraagt en in een volgende periode kan ontkiemen. Daarin ligt jouw onsterfelijkheid besloten. Laat los wat jou niet meer dient en wat je bent ontstegen. Ook voor ons is dit een tijd om meer en meer naar binnen te keren. De herfst is een goede tijd voor lange-termijnplannen. Het thema bij deze maan is: loslaten en onsterfelijkheid.

Deze maan heeft een extra grote lading, omdat er in de vroege ochtend een totale maansverduistering plaatsvindt. De Aarde komt dan tussen de volle maan en de Zon in te staan, blokkeert het zonlicht en verduistert de Maan. Zonnestralen lichten de Maan toch nog wat op. Dit licht heeft door de atmosfeer van de Aarde gereisd en zorgt voor een rode gloed. Als de Maan totaal wordt verduisterd, wordt dit een Bloedmaan genoemd. Dit is de vierde Bloedmaan in een cyclus sinds april 2014!

http://www.earth-matters.nl/26/11571/sp ... ember-2015 :lees
De moeilijkste mensen zijn je grootste leraren

Afbeelding
Avatar gebruiker
Yvonne
moeder van TFC
moeder van TFC
 
Berichten: 16554
Geregistreerd: wo 21 sep 2011, 10:14
Woonplaats: Vlissingen

Re: Petra Stam

Berichtdoor Yvonne » di 13 okt 2015, 00:35

De nieuwe maan van 13 oktober 2015
nieuwe maan oktober 2015 Petra Stam

(Petra Stam) We zijn de periode van de Jachtmaan binnengetreden en worden ons bewust van de roep van de verborgen onderwereld. In de natuur speelt het proces van vergaan: bladeren vallen en verteren, paddenstoelen en schimmels verschijnen vanuit de ondergrondse wereld. Het is een tijd van introspectie en verborgen activiteit, waarin de binnenwereld een belangrijker plek inneemt dan de buitenwereld.

In deze periode word je je bewust of word je geconfronteerd met de draden die je zelf hebt gesponnen. Wat heb je bewust of onbewust gecreëerd? (H)erken dit, want jij kunt bepalen wat je wilt laten overleven in de komende maanden: welke lijntjes wil je behouden en welke wil je doorknippen? Door dit tijdens de nieuwe maan te onderzoeken, zie je dat je zelf kunt bepalen waarheen jouw pad leidt. Maar als je je binnenwereld negeert en laat woekeren, kun je het gevoel hebben dat dingen je overkomen, omdat je geen zicht hebt op oorzaken en gevolgen in jouw leven. Het thema is ‘overleven en transformatie’.

De nieuwe maan en de Zon staan in het teken Weegschaal. Dat legt de nadruk (weer) op relaties en geeft behoefte aan harmonie met anderen. Met charme krijg je veel gedaan, je bent diplomatiek en fijngevoelig, maar bewaak ook je eigen grenzen. De neiging om de harmonie te bewaren ten koste van jezelf is namelijk aanwezig.

Maan en Zon staan recht tegenover Uranus, en dat maakt dat je aan de ene kant helemaal in je unieke kracht kunt staan, aan de andere kant kan het grillig en onberekenbaar maken. Onafhankelijkheid en vrijheid zijn belangrijke items; sla er echter niet in door! Deze tijd kan plotse mogelijkheden of veranderingen brengen, bijvoorbeeld de kans om helemaal voor je passie te gaan. Laat je leiden door je hart, een nieuw doel of romantiek. Er breekt een nieuwe cyclus aan en die brengt transformatie op een gebied waar jij dat wilt. Deze planetaire stand kan letterlijk op je zenuwen werken, opwinding veroorzaken of spanning geven; zorg dus ook voor ontlading. Sport, mediteer, loop in de natuur, doe het op je eigen manier!

Venus staat vierkant Saturnus. Dat zet je aan de ene kant met beide benen op de grond zodat je niet in zeven sloten tegelijk loopt. Aan de andere kant kan het je blokkeren of onzeker maken: Kan ik dit wel? Ben ik wel goed genoeg? Houd je wel echt van mij? Onderzoek oude angsten en verwerk oud verdriet - zo belemmeren ze je niet om voor vernieuwing of jouw hartenwens te gaan!

Petra Stam is spiritueel coach, tarotist en klassiek homeopaat. Meer over maaninvloeden, natuurfeesten, symboliek, tips en praktische toepassing, etc. kun je vinden in In het licht van de Maan van Petra Stam en Marja de Zeeuw. Van Petra Stam zijn ook de 13 manen - Verjaarskalender en de Maankaarten: De Maan - 66 mystieke kaarten voor bewustwording.

http://www.earth-matters.nl/26/11638/sp ... tober-2015 :lees
De moeilijkste mensen zijn je grootste leraren

Afbeelding
Avatar gebruiker
Yvonne
moeder van TFC
moeder van TFC
 
Berichten: 16554
Geregistreerd: wo 21 sep 2011, 10:14
Woonplaats: Vlissingen


Keer terug naar Astrologie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast