Bekijk je eigen topicsBekijk je eigen berichten

Jennifer Hoffman

Jennifer Hoffman

Berichtdoor Yvonne » wo 28 aug 2013, 10:02

De energieën van Augustus 2013- nieuwe Update -Jennifer Hoffman

bericht 3
http://groups.omni-chat.com/Rainbow%20D ... ad=1850377
De moeilijkste mensen zijn je grootste leraren

Afbeelding
Avatar gebruiker
Yvonne
moeder van TFC
moeder van TFC
 
Berichten: 16554
Geregistreerd: wo 21 sep 2011, 10:14
Woonplaats: Vlissingen

Delen op:

Delen op Facebook Facebook Delen op Twitter Twitter

De energieën van augustus 2014 - Jennifer Hoffman

Berichtdoor Yvonne » ma 18 aug 2014, 12:32

De energieën van augustus 2014 - Jennifer Hoffman

Augustus brengt een welkome verademing na de intensiteit van juli, dat voor mij altijd een moeilijke maand is. Of het het Kreeft waterteken is dat mijn Ram- vuurenergie onderdompelt, of de zomerhitte die ik niet zo leuk vind, ik heb me in juli nooit op mijn gemak gevoeld. Ik ben een actief mens, en ik moet kunnen bewegen, creëren, iets doen, en me nuttig voelen, en in juli lukt me dat niet.

Wel, we krijgen een beetje kans op actie in augustus, samen met krachten die maken dat we actie ondernemen op een weloverwogen manier, met in het achterhoofd dat wat we doen ons op de beste manier moet dienen. Actie zonder een plan of potentiële uitkomst is een recept voor onvervulde verwachtingen. En om te verzekeren dat je de energie van augustus op de beste manier gebruikt, zou je moeten relaxen, jezelf verfrissen, sommige aspecten van je doelen en dromen vernieuwen, het verleden nog eens bekijken, alleen voor de lessen dat het voor je inhield, en een koers bepalen voor je nieuwe toekomst, die gewoon een andere naam is voor nog niet gerealiseerd of niet geactiveerd potentieel.

Indien je hoopte dat je dit jaar groen licht zou krijgen om vooruit te stromen, dan zou je in augustus wat teleurgesteld kunnen zijn. Ik zeg ‘wat’ omdat je je deze maand meer gemotiveerd kan voelen, eens we de sterke energie verwerkt hebben van eind juli, wat tegen de volle maan van 10 augustus volledig zou moeten opgelost zijn. We krijgen deze maand veel steun om te creëren, met enige terughoudendheid, omdat we zowel Mars als Saturnus in Schorpioen hebben die de rem induwen, samen met de energie van Neptunus, om er ons van te verzekeren dat we onze spirituele gaven, leiding en intuïtie bij het proces gebruiken.

Inderdaad, we moeten hier rekening houden met afremming, omdat Mars en Saturnus samen de spreekwoordelijke ‘onweerstaanbare kracht is die het onbeweegbaar voorwerp ontmoet’. Op zijn best kunnen we deze energie gebruiken om heel zorgvuldig elke stap te overwegen, en intentionele, geleide en zelfzekere actie te ondernemen. Op zijn slechtst is deze energie als rijden met de ene voet op het gaspedaal en de andere op de rem, zodat we nergens raken maar wel veel lawaai maken, met de geur van verbrand rubber en rook. Samen zijn ze een tegenwicht voor de enorm creatieve energie die we in augustus hebben, met de Zon, Mercurius, Venus en Jupiter in de dappere stoutmoedige Leeuw, wat niet noodzakelijk slecht hoeft te zijn.

Ik vind het interessant dat deze maand het Schorpioen/Leeuw-vierkant zo prominent is, omdat Schorpioen het teken is van onze innerlijke wereld, de diepste, donkerste plekken, en Leeuw is het teken van de Zon, stoutmoedig, creatief, uitgesproken, naar buiten gericht, in de wereld, en bereid risico’s te nemen. Maar met Schorpioen worden we gevraagd om actie te ondernemen die ons echt dient, risico’s te nemen binnen onze limieten, en te ‘kijken voor we de sprong wagen’, te handelen vanuit onze innerlijke leiding, en duidelijk te zijn over onze uitkomst, in plaats van het beste te hopen met onze ogen dicht voor wat we weten dat het niet goed zal werken.

Ik werkte onlangs met een cliënt die de laatste twee jaar een diepgaande levensverandering heeft proberen te maken, en nog altijd vast zit bij het begin. Ze weet wat ze wil, maar ze is bang, en dat is oké. Het probleem is dat ze probeert te doen alsof ze niet bang is, ze haar angsten niet ernstig neemt en ze niet aanpakt in de context van haar acties, dus telkens ze vooruit gaat, komen haar angsten naar boven. Ze zouden weggaan, moest ze ze aanpakken, maar ze ziet ze als een teken van falen: ze zou sterker moeten zijn dan haar angsten, ze zouden haar niet moeten deren, ze zou krachtiger moeten zijn, en ze kan ze wel weg krijgen met haar ‘wil’. En toch blijven haar angsten bestaan. Tot ze bereid is haar angsten te respecteren, en tegemoet te komen aan wat ze vragen van haar, zal ze blijven vast zitten bij het begin, en niet vooruit raken.

Angsten laten ons weten waar we veiligheid, zekerheid en gemak nodig hebben. En als die kwaliteiten in een deel van ons leven ontbreken, gaan ze opduiken bij elke verandering die we proberen door te voeren. Het is geen teken van zwakte om bang te zijn, maar het is niet erg wijs te doen alsof die angsten er niet zijn. Dit is Saturnus/Mars in Schorpioen die onze creatieve drive en dappere daden uitdaagt, zodat we onze angsten onder ogen kunnen zien, hen leren kennen, de wortels ervan vinden, en dan kijken wat we ermee aan kunnen. Ben jij bang voor het donker? Gebruik dan een zaklamp en extra batterijen. Denk je niet genoeg te eten te zullen hebben? Pak dan een lunch in. Denk je dat iemand je niet leuk zal vinden? Draag dan je favoriete outfit, recht je rug en wees fier, en denk eraan dat je niet iedereen kan pleasen, maar dat je, als je gelukkig bent, je zowel het gevecht als de oorlog gewonnen hebt. Leer zelf je eigen feestje te vieren, en nodig mensen uit met wie er echte wederzijdse liefde en resonantie is.

Dit is een maand om actie te ondernemen, wanneer je voelt dat het juist en goed is, en zorg er vooral voor dat die actie jou en je verlangde uitkomst dient. We moeten stoppen met bevestiging en goedkeuring te zoeken bij mensen die onze visie niet delen. Mensen veroordelen onze doelen gewoonlijk via hun vermogen zichzelf hetzelfde te zien doen. Indien ze die verbinding niet kunnen maken, zullen ze denken dat jij dat ook niet kan, hoe juist of perfect die actie voor jou ook is. Vraag niet iemand die niet houdt van kamperen om raad over kampeer-materiaal. Dat is geen gekke vergelijking, we doen het de hele tijd. Ga raad zoeken bij jezelf, deel wanneer je voelt dat het juist zit en je tegen de juiste mensen spreekt.

Maar wees er bovenal zeker van dat elke stap jou dient – je intentie, je uitkomst, je vreugde, vrede, en je de zelfbevestiging geeft die je het gevoel geeft dat je juist zit, omdat het juist en goed aanvoelt. Gebruik de creatieve energie van Leeuw deze maand om je potentieel en de beperkende energie van Mars/Schorpioen te exploreren om je plannen te dubbel-checken, zodat je weet dat je stappen zet die zullen creëren wat je wenst. Als je voelt dat het niet het juiste moment is om te handelen, doe dat dan ook niet.

Je zal de komende maand wel andere kansen krijgen. En gebruik de sleutelwoorden van deze maand – relaxen, verfrissen, vernieuwen en herzien (en het is zelfs geen Mercurius retrograde, die komt de volgende maand), om je opties te overwegen, en laat wat plaats voor wonderen en zegeningen van een welwillend Universum dat op jou wacht om je dromen publiek te maken. De toekomst staat voor alles wat je tot nu toe niet hebt gedaan, het is gewoon een andere naam voor ongerealiseerd potentieel. Maak jouw potentieel reëel door geleide, zielsvolle, overwogen actie te ondernemen die jou dient.

Heb een prachtige maand!

Jennifer Hoffman
http://www.enlighteninglife.com

vert. Fran Tielemans
De moeilijkste mensen zijn je grootste leraren

Afbeelding
Avatar gebruiker
Yvonne
moeder van TFC
moeder van TFC
 
Berichten: 16554
Geregistreerd: wo 21 sep 2011, 10:14
Woonplaats: Vlissingen


Keer terug naar Astrologie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast