Bekijk je eigen topicsBekijk je eigen berichten

Astrologieblog Newsletter

Astrologieblog Newsletter

Berichtdoor Yvonne » za 20 jul 2013, 08:30

Zomer 2013 Astrologieblog Newsletter

Lieve Lezers,

Deze week heeft de energie van de grote water driehoek zijn toppunt bereikt. De stranden en terrassen worden massaal bezocht. De kassa's rinkelen. De 'feel-good' factor die je bij een grote water driehoek zou verwachten, is gearriveerd. Jupiter verhoogd in Kreeft, en Neptunus in zijn eigen teken Vissen, betekenen dat de zomer van 2013 alle verwachtingen overstijgt. Een kosmische belofte is ingewilligd.

Jupiter in Kreeft

Afbeelding

Kreeft is een teken dat nauw gebonden is met de Maan, met vrouwen en kinderen, met thuis en de persoonlijke sfeer van onze eigen kleine wereld. Jupiter verhoogd in dit teken, is een bewijs dat we dit komende jaar ontzettend veel kan leren door onze 'roots', onze wortels, op te zoeken. Dat er werk te doen is m.b.t. onze eigen stam 'tribe' , familie, en dat er oude karma uit het verleden om aandacht schreeuwt, is mij duidelijk. Waarom? Omdat Saturnus in Schorpioen staat, daarom! Terwijl Jupiter in het teken van de Maan verhoogd staat, is de Maan in Schorpioen in val.

De klassieke Schorpioen thema's, rondom dood, erfenis, in de steek gelaten worden, zuivering, helen, gif, wrok, steken en gestoken worden, enz. enz. hebben het potentieel om een familie te vergiftigen. Als het vertrouwen (Jupiter) wegvalt, neemt de achterdocht (Saturnus/Schorpioen) vaak de helm over. Dat Pluto nu in Steenbok staat, waar de Maan vernietigd wordt, is een verdere aanwijzing dat Jupiter in Kreeft werk te doen heeft. Wie bereid is in het komende jaar aandacht aan de diepere liggende thema's in het gezin te besteden, komt niet bedrogen uit de kast.

De laatste weken, heb ik veel gelezen over de familie drama, die zich momenteel rondom het bed van Nelson Mandela afspeelt.

De hoofd van een traditionele Zuid-Afrikaanse familie is de oudste man, in dit geval kleinzoon Mandla. In 2011 (zonder overleg en in het geheim) heeft Mandla de lichamen van drie van Mandela's overleden kinderen opnieuw laten begraven in Mvezo, waar hij een heritage centrum ter nagedachtenis van zijn opa, op wil richten. Op 3 juli hebben een aantal familie leden een rechtszaak (Jupiter) aangespannen en gewonnen om de lichamen opnieuw op te graven en terug te brengen naar de familie begraafplaats in Qunu. Het is duidelijk dat de plek waar Nelson Mandela begraven wordt, een grote trekpleister zal worden, wat dat betreft gaat deze ruzie niet alleen om de laatste rustplaats van Mandela, maar ook om financieele winst. Deze ruzie om de botten, zaait kwaad bloed. Religieuze leider Desmond Tutu (Jupiter) riep laatst op tot bezinning: '‘Alstublieft, alstublieft, alstublieft, kunnen we even niet alleen aan onszelf denken. Jullie angst, is de angst van het land en van de w ereld. We willen jullie omhelzen en jullie steunen, zodat onze liefde via jullie over Madiba schijnt’. De Schorpioen thema's spetteren letterlijk en figuurlijk van dit verhaal af. Echter, dit is geen 'ver van mijn bed' show. Iedereen die met een familie ruzie te maken heeft gehad, weet precies hoe ingewikkeld en pijnlijk zulke situaties kunnen zijn. Hoogoplopende ruzies komen in de beste families voor, zeker waar de belangen van individuen verstrengeld worden.

Jupiter heeft een traditionele rol als geneesheer, maar hij is ook verbonden aan wijsheid, inzicht en persoonlijke groeiprocessen. Door je eigen plek in de familie opnieuw te definieren, je eigen inbreng in de familie groep op te waarderen, kan er een nieuwe familie dynamiek ontstaan. Voorwaarde is wel een bereidheid om het skelet uit de kast te laten komen, dingen te benoemen, bespreekbaar te maken. Het verleden moet weer zichtbaar worden voordat het tot rust kan komen. Het einddoel in dit soort drama's moet niet het winnen zijn, het eigen belang, punten scoren, enz. Het moet juist gaan om het gesprek zelf, de interactie, het (opnieuw) durven open en eerlijk met elkaar te zijn. Het gaat in feite om de genezing van de familie als groep. Hier hebben niet alleen wij zelf bate bij, maar ook de volgende generatie. Als wij het laten, zadelen wij die nieuwe familie leden, met deze oude onopgeloste dilemma's. Dit ademt onmacht uit.

Nelson Mandela is geboren onder het teken Kreeft, en heeft het teken Vissen op de IC. De IC symboliseert de wortels, de eigen roots, het gevoel van thuis zijn in de wereld. Neptunus nu in transit door Vissen, masseert deze sensitieve plek. Neptunus zegt ook iets over Mandela's spirituele nalatenschap, wat hij aan zijn land geschonken heeft, over zijn visie, zijn droom van vrijheid, enz. Dit is een waterige nest dat door gevoelens en emoties wordt beheerd. Als de zee stil ligt is het prachtig, maar als het zich roert, kan het hartstikke bedreigend zijn. Chiron in transit, staat nu ook rondom de IC, dit is wat de familie pijn nu zo bloot legt. Echter.. het feit dat Jupiter op dit moment in het teken staat waar de Zon van Nelson Mandela zich bevindt, zie ik als een sterke aanwijzing dat de familie wond genezen kan worden.

Ik wens jullie een fantastische zomer.... Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP
360 Degrees Astrology, Amsterdam

Wil jij meer te weten komen over je eigen gezin en jouw rol daarin? Wil je inzicht hebben in de rode draad die door jouw stam loopt? Voor informatie over alle diensten, mail Elizabeth: hathway77@hotmail.com
Laatst bijgewerkt door Yvonne op wo 07 aug 2013, 23:40, in totaal 1 keer bewerkt.
Reden: regelmatige updates
De moeilijkste mensen zijn je grootste leraren

Afbeelding
Avatar gebruiker
Yvonne
moeder van TFC
moeder van TFC
 
Berichten: 16551
Geregistreerd: wo 21 sep 2011, 10:14
Woonplaats: Vlissingen

Delen op:

Delen op Facebook Facebook Delen op Twitter Twitter

Re: Astrologieblog Newsletter

Berichtdoor Yvonne » wo 07 aug 2013, 23:44

Astrologieblog weekhoroscoop: Volop Leeuw – gebruik je wil om je doelen te bereiken

Astrologieblog weekhoroscoop: De Zon in zijn eigen teken Leeuw, laat momenteel zijn kracht zien. Wat een hoge temperaturen zeg!! De zon straalt, letterlijk maar ook figuurlijk: iedereen is blij! Kinderen vooral. De stad wordt gekenmerkt door waterpret, opblaasbadjes, zandbakken, volle terrassen en de geklets en gerinkel van balkonnen. Het sterrenbeeld Leeuw, de Zon, het hart, alles klopt: zo hoort een zomer te zijn.

Astrologieblog weekhoroscoop: De nieuwe maan op dinsdag zet het tempo voor de komende maand. Kijk in welk huis van je eigen horoscoop deze nieuwe maan valt. De zaken die hieronder vallen, mogen grondig worden omgespit. De Maan in Leeuw buigt zich voor de kracht van de Zon. Hoofd en hart, lichaam en ziel, bewust en onbewust, zijn nu net twee handen op een buik. Deze nieuwe maan staat in driehoek met Uranus waardoor het lijkt alsof er een frisse wind waait. De driehoeksaspect is een aspect van o.a. gemak en voorspoed. Het proces van veranderen gaat op dit vlak makkelijker dan gedacht. Het voelt (Maan) goed om de uitdaging aan te gaan. De Sabian Symbool voor de 15e graad Leeuw: ‘“Een optocht -met spectaculaire versierde wagens – beweegt zich door een straat vol juichende mensen.” 15 graden Leeuw. Dit is een krachtige beeld van personal power, wilskracht en energie. Het gebruik van eigen wil om je doelen te bereiken.

Astrologieblog weekhoroscoop: Daags na de nieuwe maan is het suikerfeest. Interessant dat dit valt op donderdag, de dag van een krachtige Jupiter, Pluto oppositie. Een van de thema’s van het suikerfeest is verzoening, mensen worden geacht hun verschillen naast zich te leggen. In sommige situaties – en onder dit aspect – zal dat niet makkelijk gaan. Jupiter is de principe van goedwil maar in Kreeft, houdt men zich wel aan de principes en filosofie van hun eigen ‘clan’. Wat met de paplepel is ingegoten enz. Jupiter is wel verhoogd in Kreeft, wat ook betekent bereid zijn om tot het uiterste te gaan om je eigen filosofie, te verdedigen. Pluto daarentegen, is de principe van regeneratie, en heeft het vermogen om van een nood een deugd te maken, en om het eigen zelf te ontstijgen. Een oppositie is een spanningsaspect en deze week worden we uitgedaagd om onze blik te verruimen. Door wrijvingen of innerlijke spanning vanuit een breed perspectief te benaderen, door ons minder te hechten aan opinies van anderen en ervaringen uit het verleden, krijgen we contact met het Hogere Zelf. Dit maakt het mogelijk om goed geinformeerde keuzes te maken. (Jupiter opposiet Pluto speelt een rol in de vermeende terreurdreiging (Ur. vierkant Pl.) die tot de sluiting van VS ambassades (Jupiter in Kreeft, eigen vertegenwoordigers ) in het buitenland geleid heeft.)

Astrologieblog weekhoroscoop: Ook op donderdag maakt Mercurius zijn entree in het teken Leeuw. Saturnus staat momenteel in de 6e graad van Schorpioen en op zondag is de vierkant tussen de twee een feit. Dit is een moeilijke vierkant want Saturnus staat in vernietiging in Leeuw. Zowel Mercurius als Leeuw zijn jeugdig en enthousiast. Mercurius is de jonge nieuwsgierige geest, en Leeuw is speels. Saturnus daarentegen is de oude grijsaard, die nee roept, en de principe van ‘volgens de regels spelen’ vertegenwoordigt. Mercurius is bereid zich in allerlei bochten te wringen om onder de blik van Saturnus uit te komen. Toch kan Mercurius veel leren en bereiken door zich nu in te spannen. Ik zie dit zelf, als een kleine beproeving voor de geest. Mercurius vierkant Saturnus kan ook serieus maken. Mercurius is weliswaar sneller dan Saturnus, maar Saturnus kent de regels van het spel. Door ‘iets’ vrijwillig te ondergaan, door de grenzen te accepteren, kunnen hoge prestaties bereikt worden.

Astrologieblog weekhoroscoop: De week in een flits: Deel je passie maar verwacht niet dat iedereen je opinie deelt. Conflikt vermijden door je eigen blik te verruimen. Hecht niet te veel aan het verleden.

Meer weten over je eigen horoscoop? Neem contact met Elizabeth op. Stuur een email voor informatie over een persoonlijk consult naar: hathway77@hotmail.com

Elizabeth is praktiserend, erkend lid van de AVN

http://astrologieblog.nl/2013/08/05/ast ... -bereiken/
De moeilijkste mensen zijn je grootste leraren

Afbeelding
Avatar gebruiker
Yvonne
moeder van TFC
moeder van TFC
 
Berichten: 16551
Geregistreerd: wo 21 sep 2011, 10:14
Woonplaats: Vlissingen

Re: Astrologieblog Newsletter

Berichtdoor Yvonne » zo 13 okt 2013, 22:39

Beste Astrologie liefhebbers,

Het is zondag en de KNMI waarschuwt voor water overlast. Sinds vanochtend vroeg, hoor ik het geluid van regen tegen mijn raam en hoor de wind waaien. Een goede dag dus om boeken te lezen, te koken, en mijn newsletter te schrijven. Wat zijn er fantastische voordelen aan zo’n stormachtige dag.Op 1 november staan de planeten Uranus en Pluto voor de 4e keer (uit een reeks van zeven) opnieuw in vierkant met elkaar. De eerste vierkant vond plaats op 24 juni 2012 en de laatste, de 7e vierkant, valt op 17 maart 2015. We hebben heel symbolisch, het midpunt van het Uranus/Pluto proces bereikt, een midpunt dat twee dagen voor een ‘hybride’ zonsverduistering valt. De volgende tekst heb ik overgenomen van Wikipedia – “ hybride zonsverduistering: een zonsverduistering, die afhankelijk van de plaats op aarde totaal dan wel ringvormig wordt waargenomen. In november 2013 is zo'n ringvormige-totale verduistering te zien - niet zoals gebruikelijk eerst ringvormig, dan vervolgens totaal en dan weer ringvormig zoals in april 2005 in het oostelijke gedeelte van de Grote Oceaan - ma ar deze begint ringvormig, wordt vervolgens totaal en blijft dan tot en met het einde totaal. Dit komt zelden voor. De vorige keer gebeurde dit in 1854, en na 2013 is de eerstvolgende keer in 2072.”De hierboven genoemde hybride eclips van 6 mei 1854 was zichtbaar in de VS in een lijn dat reikte vanaf Seattle naar Boston en viel in het teken Stier. Zichtbaar aan de grenslijn tussen de VS en Canada – deze eclips lijkt achteraf gebonden te zijn met een verdrag, getekend op 6 juni 1854, dat handelsafspraken en heffingen tussen Canada en Amerika vastlegde. Dit komt ook overeen met de grond principes van de Stier, een teken dat o.a. met het vergaren van rijkdom en het opbouwen van materiële welvaart te maken heeft. In deze eclips horoscoop stond Pluto ook in het teken Stier en conjunct met de Zon en Maan, Saturnus daarentegen stond in Weegschaal en bijna exact conjunct met Saturnus in de geboorte horoscoop van de VS. Een zeldzaam eclips die belangrijk lijkt te zijn in de geschiedenis van de toen piep jonge VS. Bijvoorbeeld, op 6 juli 1854 werd de Republikeinse partij opgericht. Int eressant ook is dat de eclips in het Noorden zichtbaar is geweest en dat de verschillen in mening tussen Noord en Zuid m.b.t. tot de slavernij steeds zichtbaarder werden. Deze verschillen zouden in 1861 leiden tot een burgeroorlog tussen Noord en Zuid.De eclips van 3 november, valt in het tegenovergestelde teken, de Schorpioen en loopt door Afrika – van Gabon aan de Westkust naar Somalië aan de Oostkust. Ook hier gaat het om een zeldzaam hybride eclips en hier wordt opnieuw een heel continent van kust naar kust bij de eclips betrokken. Schorpioen is een teken dat o.a. verwantschap heeft met de laatste levensfase, met afsterven, en met de dood. Een lange tijd is Afrika ook bekend als “the dark continent”. Deze naam had niet met de kleur van de bewolking te maken, maar is een verwijzing naar de mysterie die vooral het binnenland omringde. Pas toen er een middel tegen de malaria gevonden werd, drong men door tot het hart van het continent.De afgelopen twee weken is het nieuws gedomineerd door tragische berichten over de afschuwelijke dood van migranten wiens gammele boten verdwenen in de wateren rondom Lampedusa in Italië. Veel van de slachtoffers komen uit het gebied waar deze eclips zichtbaar is. In sommige opzichten kun je een eclips als een lichtstraal zien die ergens focus op legt: Kijk Hier! Het is te hopen dat er binnen het internationale gemeenschap afspraken gemaakt kunnen worden om een einde hieraan te maken. Het moet ook een verschrikking zijn voor de mensen die in Lampedusa wonen.Uranus geeft de universele drang naar vrijheid weer, en het teken Ram, laat de moed zien die nodig is om überhaupt zo’n risico volle reis over de oceaan te maken. Uranus is de immigrant per uitstek: vol potentieel, die anders uitziet, anders denkt en anders doet. Pluto in Steenbok daarentegen– is een mooi symbool voor ‘Fort Europa’ zelf – omringd door wetten en restricties, gepatrouilleerd door wachters aan de poorten, en schuilend achter een koude, onmenselijke houding. Voor te veel mensen is Lampedusa letterlijk de poort naar Hades geworden. De november eclips valt conjunct met Saturnus in Schorpioen. Het lot van deze mensen hoe schrijnend ook, doet mij beseffen hoe kwetsbaar we allemaal in feite zijn. Binnen Fort Europa slaat de crisis ook om ons heen. Veel mensen in onze samenleving zijn kw etsbaarder geworden. Hierdoor is er minder sympathie en oog voor de pijn die elders geleden is. Het is de ‘ik eerst’ syndroom, een fundamenteel karakteristiek van Uranus in Ram!Het regent nog steeds heel hard buiten. Ik hoor de wind waaien. Ik besef dat winter voor de deur staat. Op zulke dagen, mogen de grote levensvragen omhoog borrelen. Is er een andere werkelijkheid die deze omstijgt – een plek waar ik vrede kan vinden met de misstanden en oneerlijkheid die ik dikwijls om mij heen zie? Ik kan bij wijlen een heel saturnaal mens zijn.De winter is een tijd van magie waar alles lijkt af te sterven terwijl in feite de natuur alleen in een slaapstand verkeert. Dag en nacht, zon en maan, bewust en onbewust. Alles heeft twee kanten. De zichtbare en de onzichtbare werelden. We leven momenteel met onzekerheid in een tijd waar veel oude structuren en relaties hun betekenis verloren hebben. De reeks Uranus en Pluto vierkanten, lijken o.a. gebonden te zijn met het thema afbraak. En toch kan heel plots Uranus het leven een nieuwe wending geven door mensen de moed te geven om uit de bocht te springen en een andere levensvisie te omarmen. De druk van Pluto is vanuit deze optiek nodig om alles in beweging te zetten.Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHPIn november geef ik een middag workshop over het schrijven van week, maand en jaar horoscopen. Dit wordt een heel creatief middag – waar je leert de symbolische taal spreken (en schrijven natuurlijk). Voor meer informatie email: hathway77@hotmail.com
De moeilijkste mensen zijn je grootste leraren

Afbeelding
Avatar gebruiker
Yvonne
moeder van TFC
moeder van TFC
 
Berichten: 16551
Geregistreerd: wo 21 sep 2011, 10:14
Woonplaats: Vlissingen

Re: Astrologieblog Newsletter

Berichtdoor Yvonne » ma 10 feb 2014, 18:04

Beste Astrologieblog Lezers,

In deze newsletter aandacht voor nummers, het grote kruis, en de grote driehoek, tussen Jupiter. Saturnus en Chiron.
In astrologie, spelen nummers een grote rol. De conjunctie – twee planeten op elkaar – symboliseert de eenheid. De oppositie – de cirkel gedeeld door twee – symboliseert dualiteit of polariteit. De driehoek – de cirkel gedeeld door drie – wordt als een harmonieuze verbinding gezien, omdat de drie planeten in hetzelfde element staan. De vierkant – de cirkel gedeeld door vier – wordt meestal een spanningsaspect genoemd, omdat het hier om vier planeten gaat die allemaal in verschillende elementen staan. Het is de tegenstrijdigheid die spanning oproept. In de oudheid deden de volgelingen van Pythagoras een eed op het nummer vier. In hun ogen was dit nummer de bron van de eeuwige natuur. Er zijn vier elementen, vier humeuren, vier seizoenen, vier fasen in een mensenleven, enz. enz. Het heeft dus met struktuur te maken.. en ook met bewustzijn.In feite draait alles altijd om bewustijn. Hoe plezierig een grote driehoek ook kan zijn, roept het onvoldoende innerlijke spanning op om een doorbraak of verandering in gedragspatroon tot stand te brengen. Zolang het kan, is het menselijk om moeilijke beslissingen uit te stellen of voor pijnlijke situatie weg te lopen. Vaak willen we de noodzaak om te veranderen omzeilen tot dat we hard met onze neus op de werkelijkheid wordt gedrukt. Iemand die een lange tijd iets mist in zijn/haar relatie wordt verrast als ineens de partner blijkt op een ander verliefd te zijn. Wat is de liefde.. niets meer dan een doorgeprikte ballon?? Je hebt twintig jaar lang een baan gehad alleen maar om geld te verdienen en dan ineens moet je ontslag nemen. Pijnlijke situaties dwingen ons om diep in onszelf te kijken, en onze angst (aangegeven door Saturnus en vooral Pluto) en tekortkomi ngen onder ogen te zien. De meeste mensen – als ze op pijnlijke situaties terugkijken – zien ook hoeveel ze door die situatie gegroeid zijn.Nu over de t-vierkant… Eind juni 2013, kwam Jupiter in Kreeft te staan. Het duurde niet lang voordat Jupiter zich begon te mengen in de al vergevorderde en dynamische Uranus Pluto energieveld. De eerste Jupiter/Pluto oppositie vond plaats op 7 augustus 2013 de laatste op 21 april 2014. We krijgen hierdoor een kans om jeugd trauma’s, ons beeld van onze kindertijd, de plek die we in het gezin hadden, te herzien. Het verleden duikt op en Jupiter wil de herinneringen in een nieuw kader plaatsen. Jupiter geeft inzicht.Door de oppositie tussen Jupiter en Pluto, werd Uranus ineens het brandpunt en uitlaatklep voor hun energie. Uranus kan grillig zijn maar in snel beslissend en aktie gerichte Ram.. kan hij een brokkenpiloot worden.Het teken die tegenover een focal planeet in een t-vierkant staat, geeft de plek van bevrijding aan. Om die bevrijding te bewerkstelligen, dienen de kwaliteiten van dat tegenoverliggende teken ontwikkeld te worden. Mars in Weegschaal – vecht voor het principe van rechtvaardigheid, hij is niet uit op ruzie en staat open voor compromis, toch geeft hij geen grond als om het om zijn eigen grond principes gaat. Nelson Mandela is een geweldig voorbeeld van hoe een goed functionerende Mars in Weegschaal kan werken. Om het tegenoverliggende teken te ontwikkelen is Uranus nodig. Vernieuwingen kunnen en moeten plaatsvinden vooral in situaties waar sprake is chronische (Ur/Pl) langlopende, stilstand. Een balans vinden tussen oud en nieuw facetten van de persoonlijkheid is een van de grote uitdagingen. Hoe beter we Uranus (door de lens van Weegschaal) kunnen doen, hoe minder kans we lopen om de baby met het badwa ter weg te gooien. Voor jezelf opkomen op een assertief EN liefdevolle manier!Halverwege april loopt de druk hoog op. Alle vier de planeten staan binnen orb en in contakt. Als de nood het hoogst is, is de redding (het meest) nabij!Sinds de zomer van 2013 staat Jupiter in Kreeft, Saturnus in Schorpioen en Chiron in Vissen in verbinding met elkaar. Op 14 mei wordt het hoogtepunt bereikt. Het feit dat alle drie planeten in watertekens staan is tekenend. Water is een geweldig oplosmiddel. Water spoelt, verzacht, erodeert, en brengt in beweging. Op water kunnen we drijven!! Water geneest, maakt schoon en kan heel wat gewicht dragen. Kreeft symboliseert het beginfase van het leven, de geboorte, Saturnus het einde van het leven, de dood. Chiron zelf is een bruggebouwer. Hij komt van ver, zijn wortels liggen in de Kuyperbelt, hij weet wat er achter het gordijn van deze wereld verschuilt. Chiron wordt in verband gebracht met genezing, en de veranderingen in bewustzijn die zulke processen bewerkstelligen. Deze voorjaar kan er een innerlijke reis van betekenis plaatsvinden!
Transiterende Pluto staat nu bijna exact conjunct mijn radix Mercurius en sinds kort ben ik begonnen met het maken van mp3 readings. Een reading is gebaseerd op de geboorte horoscoop. De reading ‘de verandering’ gaat bijvoorbeeld over de invloed dat de hierbovengenoemde energie patronen op de eigen radix horoscoop kan hebben. Echter een reading kun je ook aanvragen, voor je geboorte horoscoop, een relatiehoroscoop, enz. Of misschien heb je gewoon een vraag over een bepaalde thema in je eigen horoscoop. Een reading kan ook op cd. De kosten van een reading zijn Euro 45,- (inclusief BTW). Een reading duurt gemiddeld 35 minuten. Ik wil jullie er ook aan herinneren dat ik in te huren ben voor lezingen en readings over een specifiek onderwerp en dat ik ook voor scherpe prijzen privé lessen geef. Een privé les kost Euro 45,- per uur (incl. BTW).Trouwens, wisten jullie dat Astrologieblog ook op Facebook (onder groups) te vinden is?
Astrogroet,

Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP
De moeilijkste mensen zijn je grootste leraren

Afbeelding
Avatar gebruiker
Yvonne
moeder van TFC
moeder van TFC
 
Berichten: 16551
Geregistreerd: wo 21 sep 2011, 10:14
Woonplaats: Vlissingen

Re: Astrologieblog Newsletter

Berichtdoor Yvonne » zo 01 jun 2014, 12:14

Astrologieblog Weekhoroscoop: Over de Nieuwe Maan inTweeling en het koesteren van eigen gedachten

Geplaatst op 26 mei, 2014 door Elizabeth Hathway |

Astrologieblog Weekhoroscoop: De Zon is in Tweeling en het zomerseizoen is nu op volle gang gekomen. Van openatelier routes tot Amsterdamse musea die hun intrek in huiskamers in Amsterdam Oost doen, het sociale leven bruist. Het valt op hoeveel rondleidingen er zijn waarin verhalen van bewoners en de lokale geschiedenis een belangrijke rol spelen. Deze toenemende belangstelling voor de eigen buurt moet met Jupiter in Kreeft te maken hebben. Kreeft vindt het verleden belangrijk en is gehecht aan de eigen familie en de buurt waar hij/zij woont. Tweeling daarentegen nodigt ons uit om onze gevoelens, behoeften, intenties en ideeën met elkaar uit te wisselen. Tweeling schept ook een sfeer waarin het mogelijk wordt om nieuwe dingen spelenderwijs uit te proberen. Heerlijke energie vind ik.

Astrologieblog weekhoroscoop: Tot woensdag (de dag van de nieuwe Maan in 7 graden 21 Tweeling) staat de Maan in Stier. Dit geeft een flinke portie geduld. Op maandag is de Maan sextiel met Neptunus en in driehoek met Pluto, dit betekent dat wij nu oog hebben voor het geheel en kunnen aanvoelen wat er onder de oppervlakte speelt. Luisteren dus naar wat er in je buik gebied speelt. Mercurius sextiel Venus op woensdag heeft met improviseren en creatieve sprongen te maken. Kijk in je eigen horoscoop waar de nieuwe maan (in 7 graden 21 Tweeling) valt. Op dit gebied kan er nieuw begin of een herstart komen.

Astrologieblog Weekhoroscoop: De dag na de nieuwe maan, maakt Venus de overstap van Ram naar Stier en enkele uren later, maakt Mercurius de overstap van Tweeling naar Kreeft. De Zon verliest een compagnon in Mercurius die niet meer in zijn eigen teken staat. Autoriteiten moeten rekening houden met emotioneel beladen betogen. De onderlinge communicatie wordt persoonlijker en gevoel komt sterker naar voren. Dit zien we heel sterk spelen op vrijdag als de Maan in Kreeft conjunct met Mercurius staat. Deze conjunctie vindt plaats in 0 graden Kreeft, waardoor de wereld as getriggerd wordt. Dat dit zo kort na nieuwe maan gebeurt, maakt deze conjunctie een interessant kiem moment. Het leent kracht aan de Tweeling impuls van de nieuwe maan. Eigen ideeën dienen gekoesterd te worden. De laatste aspect van de Maan in Kreeft vindt plaats op zondag avond en wordt een aspect dat vertrouwen schenkt, een conjunctie met Jupiter.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Op zaterdag staat de Zon in driehoek met Mars: aktie wordt beloond. Mars in Weegschaal heeft met strategische overwegingen te maken en zijn lange retrograde periode heeft hem de tijd gegeven om een weloverwogen beslissing te nemen. De Zon geeft zowel organisatorisch inzicht als de kern van de zaak weer. De grote water driehoek tussen Jupiter, Saturnus en Chiron speelt in de achtergrond, een belangrijke rol. Chiron is een buitenstaander. Hij is zowel een planetoide als een komeet. Hij volgt dus zijn eigen wetten. Chiron breekt door de baan van Saturnus en van Uranus, en daagt ons uit dingen anders te doen dan we normaal gewend zijn. Een Nederlandse gezegde dat ik deze week voor het eerst gehoord heb, komt spontaan bij mij op: men weet nooit hoe een koe een haas vangt. Met andere woorden, je weet nooit hoe het onmogelijke toch waar wordt!

Elizabeth Hathway is erkend praktiserend astroloog. Ben je geinteresseerd in wat astrologie je persoonlijk te zeggen heeft ? Neem voor meer informatie over de mogelijkheden en de tarieven contact op, stuur Elizabeth een email naar: hathway77@hotmail.com

Kun je ook de linken zien in dit topic:

http://astrologieblog.nl/2014/05/26/ast ... gedachten/
De moeilijkste mensen zijn je grootste leraren

Afbeelding
Avatar gebruiker
Yvonne
moeder van TFC
moeder van TFC
 
Berichten: 16551
Geregistreerd: wo 21 sep 2011, 10:14
Woonplaats: Vlissingen

Re: Astrologieblog Newsletter

Berichtdoor Yvonne » za 14 jun 2014, 22:54

Beste astrologie liefhebbers,


In deze newsbrief – besteed ik aandacht aan de zonnewende besteden en geef jullie wat tips m.b.t. hoe je de horoscoop van de zonnewende kan gebruiken. Ik wens jullie veel lees plezier.


Vanuit de astrologie bekeken begint de zomer met de zonnewende, die dit jaar op 21 juni om 12.51 Nederlandse tijd plaatsvindt. De zonnewenden (21 juni en 21 december) – evenals de equinoxen (21 maart en 21 september) markeren belangrijke keerpunten in de Zon/Aarde cyclus. Vanuit een geocentrisch perspectief gezien, lijkt de Zon zich op deze dagen te keren of stil te staan.


Al weten we (omdat de wetenschap ons dat geleerd heeft) dat de aarde om de zon heen draait, op aarde merken we hier niets van. We voelen de grond onder onze voeten niet draaien en met onze eigen ogen zien we de Zon opkomen en ondergaan. Met andere woorden, de wetenschappelijke kennis gaat tegen onze zintuiglijke waarnemingen in en veroorzaakt een innerlijk gevoel van verwarring of vervreemding. Wat we zien is niet wat we krijgen. Onze voorouders die op deze belangrijke dagen feest vierden, ervoeren geen kloof tussen mens en natuur. Alles was compleet.


De feiten


Op 21 juni heeft de aarde haar maximale noordelijke breedte bereikt. Als de aarde zich nu niet zou keren, dan zou zij uit haar baan vliegen. Het engelse woord voor de zonnewende is ‘sol stice’ wat uit de Latijns komt, en betekent ‘sun still’. Het Latijns ‘equi nox’ betekent ‘equal night’. De vier hoofdtekens, Ram, Kreeft, Weegschaal, en Steenbok markeren dynamische keer punten in het jaar cyclus, en hebben alle vier het vermogen om een nieuwe wending aan het geheel te geven. Deze dynamische energie manifesteert zich in natuur in de vier seizoenen: 0 graden Ram geeft het begin van de lente aan, 0 graden Kreeft, het begin van de zomer, 0 graden Weegschaal het begin van de herfst, 0 graden Steenbok, het begin van de winter.


Een planeet op 0 graden van een van de vier hoofdtekens, staat op de zogenaamde wereld as. Planeten die op de wereld as staan, zijn enorm krachtig en zetten energie in beweging. De volgende citaat komt van een van mijn oude blogs van 11 maart 2011, en gaat over Uranus op de wereld as.


-Vanochtend om 10.06 – heb ik astrologieblog live gezet. Voor mij als astrologe - was dit een belangrijke moment – mijn eigen site LIVE en ik heb een tijd lang gezocht naar de juiste horoscoop. Voor mij straalde 11 maart kracht uit, kracht en volop kansen om te communiceren – wat natuurlijk heel handig is als je een blog schrijft. Daarnaast was de overgang van Uranus (astrologie) – uit Vissen naar Ram – tekenend voor mijn eigen persoonlijke overgang, van blogo media naar astrologieblog. Ik had echt niet verwacht dat kort na het live zetten – de wereld op zijn kop zou staan door het nieuws over de megabeving in Japan. Nu dat de volle omgang van de disaster duidelijk begint te worden – voel ik me op een rare manier gebonden met Japan-


Astrologieblog Newsletter


Eerder deze week, ben ik door een journalist van de Volkskrant benaderd die iets wilde weten over hoe ik de zonnewende beleef en wat de zonnewende voor mij betekent. Als ik aan de zonnewende denk komt Stonehenge, een monument dat in de Stenentijdperk gebouwd werd, bij mij in gedachten op. Over twee weken ga ik daar ook naar toe – en naar Avebury Stone Circle. Stonehenge kan als een grote zonnewijzer gezien worden. Op mid-zomer en vanuit de steencirkel gezien, komt de Zon achter de reusachtige ‘heel stone’ op. Onze voorouders keken naar de hemel en zag dat de Zon zijn hoogtepunt in de hemel bereikt had en wilden dat vieren.


Onze Maan heeft haar eigen prachtige monumenten, het mooiste hiervan is, denk ik, Callanish in ‘the Outer Hebrides’ in Schotland. Luchtfoto’s van Callanish laten zien hoe de prachtige Stenen cirkel de vorm van het Keltische kruis aanneemt. Dit vind ik ongelofelijk gezien het feit dat dit monument duizenden jaren voor de geboorte van Christus gebouwd is. In astrologie staat de Zon voor de geest en de Maan voor de ziel.


Het valt mij op dat de belangstelling voor de zonnewenden en de equinoxen buiten de astrologische gemeenschap toeneemt. Dit zie ik als een soort verlangen naar de bron. Mensen voelen zich altijd aangetrokken tot mysterieuze, magische plekken, in het bos of in de natuur. Hier voelen we ons onlosmakelijk met het leven verbonden. We ervaren een gevoel van ruimte en van eenheid met onszelf en de wereld om ons heen.


De horoscoop voor de zonnewende


Deze horoscoop geeft een krachtige impuls weer. De Zon staat in Kreeft en de heerser van het sterrenbeeld Kreeft, de Maan, staat in Ram en conjunct met de Zuidknoop. Dit is een aanwijzing dat het leren los laten een belangrijke thema kan zijn dit komende kwartaal. Mercurius staat retrograde in Tweeling. Dit geeft aan dat manieren van denken en doen die wij van huis uit meegekregen hebben, kritisch onder de loep genomen moeten worden. De Maan staat vierkant met Jupiter – wat grote emoties of weerstand oproept. De laatste aspect die de Maan zal maken is een sextiel met Mercurius in Tweeling. Door eigen gevoelens aan de werkelijkheid te toetsen en kritische reflectie toe te passen kan groei en zelf ontplooiing plaatsvinden. De weg van de krijger – Ram- betekent vooral het gevecht met jezelf aangaan en je eigen angsten onder ogen zien. Denk ook aan de grote water driehoek tussen Jupiter, Saturnus en Chiron die ons de mogelijkheid biedt om met het verleden in het rei ne te komen.


Een prachtige horoscoop voor wie bereid is met het zelf aan de slag te gaan. Met zulke horoscopen is het belangrijk om te kijken in welke huis van de eigen horoscoop de Zon valt. Daarnaast raad ik je ook aan om de zonnewende horoscoop voor je eigen woonplaats te maken. Kijk dan waar de zonnewende ascendant in je geboorte horoscoop valt.


Om een voorbeeld te geven, de horoscoop – getrokken voor Amsterdam – geeft een ascendant van 21 graden Maagd. Deze graad valt in mijn 10e huis waardoor er een kwartaal thema ronduit werk en beroep aangehaald wordt. De zonnewende horoscoop geldt ongeveer drie maanden. Voor mijn persoonlijk, heeft Mercurius retrograde te maken met vertragingen rondom werk en beroep. Zonnewende Zon en Mercurius staan allebei in mijn 8e huis. Dit is een huis dat met angst en verlies te maken kan hebben. Wat echt niet meer relevant is, moet ik leren loslaten. Inhibities moeten overwonnen worden.


In feite worden we altijd door krachtige, prachtige energie omringd. Wij kunnen werken in harmonie met de planeten. Zo’n zonnewende horoscoop biedt extra inzicht in wat er NU speelt en kan als een aanvulling op de transits en progressies gezien worden.


Wil je zelf meer informatie over de zonnewende, of heb je andere vragen over beroep, relatie, of dieperliggende thema’s? Astrologie is een geweldig hulpmiddel. Voor meer informatie over een persoonlijk consult, stuur een email naar Elizabeth.

Hathway77@hotmail.com


Ik wens jullie een hele fijne zonnewende.


Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP
De moeilijkste mensen zijn je grootste leraren

Afbeelding
Avatar gebruiker
Yvonne
moeder van TFC
moeder van TFC
 
Berichten: 16551
Geregistreerd: wo 21 sep 2011, 10:14
Woonplaats: Vlissingen

Re: Astrologieblog Newsletter

Berichtdoor Yvonne » do 10 jul 2014, 16:37

MAAN-PLUTO-PERIKELEN IN DE ARTIESTENWERELD – door Brita Falk
Vanwege de lengte van dit artikel is het gesplitst in twee gedeeltes. Vandaag deel 1
Een goede vriendin van mij ligt regelmatig overhoop met haar Maan-Pluto vierkant.

Deze planeetstand zorgt er voor dat men op de diepste bodem van het gevoelsleven terecht komt en eerlijk gezegd; ondanks de heftigheid van dit aspect zou ze het toch niet anders wensen…..! Zonder dit heftige gevoelsleven was ze misschien geen kunstenaar geworden, althans een minder interessante? Juist door deze crises werden haar kunstwerken dieper doorleefd en zolang de Maan-Pluto energie op deze manier een vorm krijgt is er niets aan de hand. Het wordt pas een probleem als er dwangmatigheid bij komt kijken maar omdat dit vierkant in het beweeglijke kruis valt (Tweeling-Maagd) is het gelukkig altijd weer snel voorbij.
Ik zie dit vierkant bij haar als een opeenstapeling van emoties die op een gegeven moment, als het teveel is geworden, aan een ontlading toe zijn. De Maan maakt bij haar een ingaand vierkant op Pluto, dat houdt in dat er een probleem kan zijn met het verwerken van emoties. Men wordt als het ware overspoeld en kan niet altijd direct reageren, klapt dicht en loopt tegen de overmacht van Pluto aan. Je zou verwachten van een Maan in Tweeling dat hij het luchtig opvat en gemakkelijk praat. Praten is inderdaad een goede uitlaatklep voor de Maan in Tweeling maar vanwege het vergrotende en overspoelende effect van Pluto kan alles zich opstapelen. Zoals ik al zei moet de bom dan natuurlijk eens barsten en op een gegeven moment, als iedereen al lang weer vergeten is waar het over ging, komt de explosie in de vorm van een hevige tranenvloed of confrontatie. Het lijkt alsof het nooit meer overgaat en er is maar één weg: dwars er doorheen! Pluto eist volledige overgave en dus laat ze zich volledig overspoelen, wetend dat het meestal weer snel voorbij is en heel wat zielenleed mooi weer opgeruimd.

Praten, schrijven (Tweeling) en lichaamswerk (Maan driehoek Ascendant) kunnen weer balans brengen. Dit vierkant, deze spanningsbron is bij haar wel gekoppeld aan problematiek met de luchtwegen (Maan in Tweeling) en de hormoonhuishouding. ( Maan= cyclus)
Dit laatste lijkt dan echt een vrouwen-onderwerp. Niets is minder waar. Er bestaan natuurlijk ook Maan-Pluto mannen en zie, zodra ik mij ging bezig houden met dit aspect kwamen er in korte tijd maar liefst acht horoscopen voorbij van mannen met een Maan-Pluto-conjunctie. Geen vierkanten, geen opposities maar allemaal conjuncties. Dat vond ik uiterst interessant en het is ongelooflijk dat ze ook allemaal kunstenaars zijn. Zo zie je maar weer dat de heftige emoties van de Maan-Pluto verbinding uitstekend tot uiting kan komen in bijvoorbeeld kunstzinnige projecten.
Hier volgt een korte uiteenzetting over vijf verschillende mannen met een Maan-Pluto conjunctie. Ik kijk naar het zonneteken, en in welk huis de Maan-Pluto-conjunctie valt, indien geboortetijd bekend. Hoe komt dit aspect bij de mannen tot uiting?
Wat zijn de overeenkomsten en verschillen?

Man A: componist, gitarist, zanger.
mana
Maan-Pluto conjunctie in Weegschaal in het zevende huis
Pluto heeft te maken met de dood. Dus een Maan-Pluto conjunctie kan ook tot uiting komen in een grote fascinatie voor de dood. Bij Man A. valt de Maan-Pluto conjunctie in het kunstzinnige teken Weegschaal.
Opmerkelijk is dat deze kunstenaar in een “death-metal”-band speelt, waar thema’s als bloed, dood en verderf bij het hele theaterspektakel horen. Zijn zon staat in Leeuw dus die wil wel op het podium staan. De Maan-Pluto verbinding komt hier onder andere tot uiting in fascinatie voor skeletten, zombies( beetje Neptunus erbij), en duistere plaatjes. Bovendien is Pluto heerser van het achtste huis, dat geeft ook een fascinatie voor alles wat met thema dood te maken heeft. Echt Weegschaal zijn zombies niet, maar belangrijk is hier dat de Maan-Pluto energie vorm krijgt door middel van het componeren van muziekstukken. Weegschaal wil graag iets moois maken, en zoekt een verbinding met de ander. Zijn composities staan bekend om het verbinden van verschillende muziekstijlen, en brengt musici uit verschillende muziekstijlen samen. Mooi Weegschaal-element dus.
Hij is vaak de leider (Zon in Leeuw) maar werkt ook graag samen (Weegschaal)
De conjunctie valt bij hem in het zevende huis van relaties. Dat geeft aan dat het wellicht belangrijk is om de emoties met de partner te kunnen delen. Of een samenwerkingsverband aan te gaan met andere kunstenaars, waarschijnlijk neemt hij wel de leiding, dat is de vraag. Een stuk ‚ik” als zijnde Leeuw en een stuk „wij” met de Maan in Weegschaal in 7.
Zolang de heftige Maan-Pluto energie een uitweg vindt in een steeds een nieuw, kunstzinnig en emotioneel diep doorleefd project is er niets aan de hand. Als de munt de andere kant opvalt kan zich misschien dwangmatigheid met betrekking tot relaties of samenwerking (zevende huis) ontwikkelen. Of “ik móet hetzelfde voelen als jij” want Pluto in 7 kan afhankelijkheid van de partner opleveren, dan wel in samenwerkingsverband machtsstrijd geven. Daar is echter geen sprake van, de wereld kan volop genieten van zijn prachtige composities.

Man B: Danser, danser, bewegingstrainer
manbMaan-Pluto conjunctie in Leeuw, op de Ascendant
Ook hier treffen we een uiterst gevoelige kunstenaar, een danser met de Zon in Kreeft en een Maan-Pluto-conjunctie in Leeuw, met Saturnus erbij, bovenop de Ascendant. Een Leeuw-ascendant komt als ‚natuurlijk leider” over op de buitenwereld en deze man krijgt dan ook altijd de rol van vader, of koning in de grote figuratie rollen. Hij is al „op leeftijd”, (de gemiddelde carriere van een balletdanser houdt op bij 35 jaar) maar hij kan dus toch nog op het podium staan, en wordt gecast vanwege zijn enorme „stage presence”. Daar kan ik me iets bij voorstellen: met Pluto op de Ascendant maakt hij nogal een verpletterende indruk, en Saturnus op de Ascendant geeft hem iets ‚geslotens”…Maar toch dat koninklijke van de Leeuw. Nog tegenstrijdig ook! In ieder geval zie je hem niet snel over het hoofd, deze kunstenaar met sterk aanwezige Ascendant. Gelukkig kan hij in zijn werk als danser (lichaam, eerste huis! ) en dans docent zijn leidinggevende (Leeuw)talenten goed kwijt. De man is snel beledigd en voelt zich gekrenkt als hij niet genoeg aandacht krijgt (Leeuw). Wellicht vanwege zijn grote overgevoeligheid, zijnde een manlijke Kreeft, heeft hij zichzelf een barse dominantie aangemeten. Emoties, emoties, als Kreeft en met een heftige maan-stand, nogmaals, het komt hier tot uiting in de kunst….

Wordt vervolgd, volgende keer deel twee van „Maan-Pluto-Perikelen in de artiestenwereld.

http://astrologieblog.nl/2014/07/10/bri ... tenwereld/
De moeilijkste mensen zijn je grootste leraren

Afbeelding
Avatar gebruiker
Yvonne
moeder van TFC
moeder van TFC
 
Berichten: 16551
Geregistreerd: wo 21 sep 2011, 10:14
Woonplaats: Vlissingen

Re: Astrologieblog Newsletter

Berichtdoor Blauwewolk » do 10 jul 2014, 19:44

skeletten zijn van Saturnus . en er staan wel meer dingen in die niet kloppen.
Maan Pluto staat bij de 2de horoscoop buiten orb
Jijzelf bent licht .je hoeft alleen maar naar binnen te kijken .
Avatar gebruiker
Blauwewolk
ArchAngel
ArchAngel
 
Berichten: 17477
Geregistreerd: ma 17 okt 2011, 15:34

Re: Astrologieblog Newsletter

Berichtdoor Yvonne » do 31 jul 2014, 09:28

Astrologieblog Weekhoroscoop: Mars in Schorpioen vierkant Jupiter- de spirituele krijger wordt met extra kracht beloond!
Geplaatst op 28 juli, 2014 door Elizabeth Hathway | Eén reactie
Astrologieblog Weekhoroscoop: De nieuwe maan (op 27 juli) viel conjunct met Jupiter en vierkant met Mars in Schorpioen. De tijd voor wikken en wegen (Weegschaal) is voorbij, deze week roepen de planeten om aktie. Een nieuwe maan is een krachtig moment dat de kiem van de nieuwe maand cyclus in zich draagt. Echter de kiem ligt nog in de aarde en moet zichtbaar worden. Rondom nieuwe maan – zien we dus geen maan aan de hemel. Een belofte (naar jezelf of anderen) moet waargemaakt worden.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Op vrijdag (2 aug) maakt Mercurius de overstap van Kreeft naar Leeuw en vervolgens staat Mercurius conjunct met Jupiter op zaterdag en vierkant met Mars op zondag. Mercurius legt dus dezelfde route af – langs Jupiter en Mars heen – als de Zon en Maan vorig weekend. Mercurius is de boodschapper van de goden die begrijpt en brengt wat latent aanwezig is tot uitdrukking. In de alchemie staat Mercurius voor datgene dat ontwikkeld moet worden en de Zon en het sterrenbeeld Leeuw zijn symbolen van het zelf. Deze week wordt de ‘spiritueele krijger’ met extra kracht beloond!

Astrologieblog Weekhoroscoop: Deze week is er voor Venus een belangrijke rol weggelegd. Venus komt namelijk in dat gebied terecht waar Mars, Jupiter, Uranus en Pluto eerder dit jaar met elkaar in de clinch gezeten hebben. Venus in Kreeft is emotioneel van karakter en is erg gehecht aan dierbaren. Dit maakt de oppositie Venus/Pluto op maandag (28 juli) en de vierkant met Uranus op vrijdag (1 aug) des te pijnlijker.Uranus en Pluto zijn transpersoonlijke planeten en hoe pijnlijk het ook is, leren de transpersoonlijke planeten ons dat het leven lang niet altijd maakbaar is. Sommige situaties zoals een wereld economische crisis, of een oorlog elders in de wereld, spelen zich af op ‘macro niveau’, en toch kunnen wij daar als individuen onder lijden, of wij het willen of niet. Dit zelfde geldt natuurlijk voor een partner die op een ander verliefd wordt of een dierbare die een nare ziekte krijgt. Soms kunnen wij niets doen om een situatie te veranderen.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Deze week is er sprake van innerlijke spanning. De Leeuw planeten kunnen ons ‘ego’ opblazen (denk aan de Mars/Jupiter vierkant op zaterdag !!), of ze kunnen ons inspireren om bij de kern waarden van ‘het zelf’ te komen. Jupiter wil altijd lering trekken. Een veel meer positieve uiting van Mars in Schorpioen vierkant Jupiter in Leeuw zou zijn, vechten en staan voor integriteit, eerlijkheid en waardigheid in het eigen handelen. Onthoud dit vooral in het weekend!! Op zondag staat Mercurius vierkant Mars waardoor woorden makkelijk als wapens kunnen dienen. Misschien daagt de nieuwe maan ons uit om onze eigen waarden en normen duidelijk te krijgen. Wat is belangrijk? Waar liggen ons eigen prioriteiten?? Zelf de lef hebben om voor ‘iets’ te staan is krachtiger dan te strijden ‘tegen iets’ in een ander. Om zo’n positieve positie in te nemen, moet je wel eerst weten waar je precies voor staat! De grote valkuil deze week komt van een opgeblazen ego verhaal! Maak je verhaal persoonlijk!

Astrologieblog Weekhoroscoop: Venus is de bindende faktor tussen de twee belangrijkste configuraties van het jaar, Venus doet mee aan de grote vierkant, maar zij doet ook mee aan de grote water driehoek. Venus neemt nu de plek in waar Jupiter stond eerder in het jaar. Vanaf vrijdag staat Venus driehoek met Saturnus en driehoek met Chiron! De liefde bindt (Venus/Kreeft), verankert ( verleden en toekomst in het hier en nu, Saturnus) en geneest het zelf (Chiron/Vissen). Venus in Kreeft brengt ode aan de intieme, gezellige sfeer. Er kan veel misgaan – als we maar elkaar hebben.

Wil je graag weten welke invloed Jupiter in Leeuw in je eigen horoscoop zal hebben? Waar liggen de kansen de komende tijd? De mp3 reading ‘Jupiter in Leeuw: vertrouw in jezelf‘ is nu te bestellen. Voor meer informatie stuur een email naar: hathway77@hotmail.com

Elizabeth is een astroloog met ruim 25 jaar ervaring. Gedurende vele jaren werkzaam als astroloog in de Roos, in Amsterdam, Elizabeth heeft zowel de vaardigheid als de mensenkennis om een antwoord op uw vragen te geven. Elizabeth is erkend praktiserend lid van de AVN.

http://astrologieblog.nl/2014/07/28/ast ... t-beloond/
De moeilijkste mensen zijn je grootste leraren

Afbeelding
Avatar gebruiker
Yvonne
moeder van TFC
moeder van TFC
 
Berichten: 16551
Geregistreerd: wo 21 sep 2011, 10:14
Woonplaats: Vlissingen

Re: Astrologieblog Newsletter

Berichtdoor Yvonne » ma 22 sep 2014, 15:36

Astrologieblog Weekhoroscoop:

Er zijn een aantal belangrijke astro-evenementen deze week en de volgorde waarop zij gebeuren is eveneens interessant. Vandaag – maandag – staat Mars vierkant Neptunus en de indringer die over het hek van het Witte Huis sprong blijft in het nieuws. Vandaag een leuk stuk in ‘The Independent’ over the secret service, en recente sex en alcohol schandalen!! Mars geeft de bewakers weer, die niet op hun plaats waren. Mars in Boogschutter beweegt natuurlijk !! Neptunus heeft met schandalen, alchohol, en veiligheidslekken te maken.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Op dinsdag gaat Pluto direkt lopen – gevolgd twee uur later door de herfst equinox. Het woord equinox betekent eqi – gelijk, nox – nacht. Gedurende een paar dagen lijken de dagen en nachten evenlang te zijn. De Zon komt in het teken van de diplomaat Weegschaal te staan. Weegschaal is door Venus beheerd en is …in principe uit op harmonie en overleg. Langzaam maar zeker, worden de dagen vanaf morgen korter en de nachten langer. Wij hebben -voor eventjes in de eeuwigheid – weer een moment van ultieme balans bereikt. Symbolisch gezien, zijn we nu in staat om verleden en toekomst samen te smelten in het hier en nu. Als wij morgen er even bij stilstaan kunnen wij een mooi overzicht maken of krijgen van waar we NU zijn en van daaruit een perspectief krijgen op waar we naar toe willen. We kunnen ons op een nieuwe richting orienteren. Omdat Pluto direkt loopt richt hij zijn aandacht minder naar binnen en meer naar buiten, waardoor hij meer kracht kan vertonen. Het leven in balans brengen – binnen met buiten – is de ultieme Weegschaal taak. Wat wij – tijdens Pluto retrograde over ons ziel ontdekt hebben – kunnen we nu in aktie omzetten.

Astrologieblog Weekhoroscoop: De dag na de herfst equinox, is er een nieuwe maan. Een nieuwe maan signalleert altijd een nieuw begin m.b.t. de zaken die onder het huis vallen waar de nieuwe maan plaatsvindt. Deze nieuwe maan valt op de wereld as – wat extra kiemkracht aan deze energie geeft. In principe is de nieuwe maan ongeaspecteerd – wat kan betekenen dat bepaalde plannen langzaam op gang kunnen komen. Maar het kan ook betekenen dat je een belofte aan jezelf maakt. .
Astrologieblog Weekhoroscoop: Op zondag maakt Mercurius de overstap van Weegschaal naar Schorpioen. Zodoende komt er een einde aan de wederzijdse receptie tussen Mercurius in Weegschaal en Venus in Maagd. Mercurius in Schorpioen is doortastend, diepgravend, en ‘to the point’. Schoonheid in communicatie maakt weg voor direktheid. Team Mercurius en Venus hebben heerlijk LINGO met elkaar gespeeld maar nu is het ieder voor zich! Waar Mercurius en Venus de status quo belangrijk vonden, is de Schorpioen niet bang het te verstoren.

Astrologieblog Weekhoroscoop: De volgorde en de uitwisseling van de energie is interessant. Hoe dan ook geeft Mercurius in Schorpioen zicht op de kern. Pluto direkt in Steenbok kan daar mee dealen. Aan de Zon in Weegschaal te taak om de sociale en andere belangrijke elementen niet uit het oog te verliezen en deze ook te laten meewegen.

© Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP
360° Astrology, Amsterdam
erkend praktiserend lid van de AVN
Overname van een gedeelte van de tekst is toegestaan, mits voor de complete tekst verwezen wordt naar de orginele bron,inclusief link en linkvermelding.

http://astrologieblog.nl/2014/09/22/ast ... ns-vinden/
De moeilijkste mensen zijn je grootste leraren

Afbeelding
Avatar gebruiker
Yvonne
moeder van TFC
moeder van TFC
 
Berichten: 16551
Geregistreerd: wo 21 sep 2011, 10:14
Woonplaats: Vlissingen

Volgende

Keer terug naar Astrologie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast