Bekijk je eigen topicsBekijk je eigen berichten

DE VOLLE MAAN EN DE MAANSVERDUISTERING 25 APRIL 2013

DE VOLLE MAAN EN DE MAANSVERDUISTERING 25 APRIL 2013

Berichtdoor jasmin » wo 24 apr 2013, 17:54

DE VOLLE MAAN EN DE MAANSVERDUISTERING 25 APRIL

Afbeelding

Deze Maansverduistering is de eerste in een reeks van vijf eclipsen in 2013. Na deze Maansverduistering volgen dit jaar nog vier verduisteringen: 10 mei a.s. is er een Zonsverduistering in Stier, 25 mei een Maansverduistering in Boogschutter en 18 oktober wederom een Maansverduistering in Ram. De totale Zonsverduistering in Schorpioen van 3 november 2013 zal kunnen leiden tot grote veranderingen en machtswisselingen, maar daarover later meer…!

Verduisteringen hebben het potentieel om krachtige gebeurtenissen te laten plaatsvinden en wat geactiveerd zal gaan worden rond een eclips heeft te maken met iets wat ongeveer drie maanden voorafgaand aan de eclips ontstond. De maansverduistering, die voor ons deels zichtbaar is, vindt op 25 april om 20.09 's avonds tot middernacht plaats in het intense Waterteken Schorpioen.

Deze Maan van het Ontwaken is een krachtige psychische Volle Maan, waarbij het nieuwe leven zich op een krachtige manier manifesteert.
Pluto, die over Schorpioen heerst, loopt sinds 12 april j.l. retrograde, haalt het verleden naar boven, diepliggend oud zeer dat zich kenbaar maakt door middel van je lichaam, dat zelf te lijden heeft onder die oude pijn.

Wanneer de Maan in Schorpioen staat zijn emoties intenser dan anders, kunnen we bang zijn om afgewezen te worden, jaloers, rancuneus, dwangmatig en meer op onze hoede. We hebben spijt over gedane zaken en zijn donker gestemd en zwaaien daarbij tussen uitersten.

Moeder Maan is in haar Volle fase het meest zichtbaar en stelt zich in al haar kwetsbaarheid als het ware bloot… Je begrijpt dat er weinig ruimte is voor geheimen…

We hebben nu te maken met een maansverduistering en deze is van grote invloed op ons emotionele leven.

Iedereen voelt de kracht van deze Volle Maan op zijn of haar manier, maar iedereen zal deze kosmische gebeurtenis anders ervaren. Als je geboren bent onder het teken Schorpioen of Stier of als je Maan in Schorpioen staat, voel je het effect van deze Volle Maan en haar verduistering het meest.

Deze maansverduistering is verbonden met Cheiron en Neptunus in Vissen, we kunnen het reine komen met onze dromen en fantasieën. Luisteren met een open hart naar jezelf en anderen helpt om oude wonden te herstellen. Het is een tijd waarin een einde kan worden gemaakt of omgegaan kan worden aan een vorm van verslaving, ziekte of toxiteit of met een situatie die jou niet (langer) dient in dit leven.

Het is een emotioneel geladen tijd, welke in het teken staat van relaties waarbij het thema polariteit vrijheid versus verbintenis duidelijk aanwezig is. De Zon en Mars in het Aardeteken Stier staan tegenover deze Volle Maan… Stier wil vasthouden aan wat tastbaar is, Schorpioen wil omvergooien… Bestaande frustraties kunnen leiden tot langdurige wrok. Een positieve manier om met deze energie om te gaan is schoon (schip) te maken! Soms is iets stuk gooien, naast een gevoel van opluchting ook een bevrijdende vorm van loslaten…

Saturnus retrograde staat naast deze Volle Maan in Schorpioen en dan voelt het net alsof het Halloween is, maar dan middenin de Lente…Saturnus (psychische werkelijkheid) kantelt de energieën…. Begraven emoties komen aan de oppervlakte, monsters die in de kast hebben geleefd, ontkend of onder strikte controle gehouden zijn gehouden, komen naar buiten en bedreigen ons gevoel van stabiliteit.

Saturnus, de Heer van Karma voert je terug naar het verleden… Ook al voelt het eng, laat het gebeuren! Pluto en Saturnus zijn de ondersteunde krachten die helpen om deze monsters te verjagen. Ze bieden je transformatie en de moed om je angst recht in het gezicht aan te kijken. Ze spiegelen ons eigen vermogen en laten jouw innerlijke gouden schat vinden, wat genezing op het diepste niveau inhoudt. Van tegenspoed komt kracht, een grote geestelijke kracht.

Ga je schaduwen te lijf, je hebt uiteindelijk niets te vrezen dan je eigen angst. Het maakt je minder kwetsbaar voor manipulatie als je innerlijke schat gevonden wordt!
© Marlies Goovers - Astrohaas
Afbeelding
Avatar gebruiker
jasmin
ArchAngel
ArchAngel
 
Berichten: 15042
Geregistreerd: ma 24 okt 2011, 19:19

Delen op:

Delen op Facebook Facebook Delen op Twitter Twitter

Re: DE VOLLE MAAN EN DE MAANSVERDUISTERING 25 APRIL 2013

Berichtdoor Yvonne » wo 24 apr 2013, 18:01

:buik :buik :buik Jasmin, mooie voorpagina artikel :?:

Angelique :knipoog2 ?

Dank je wel Jasmin :heart49 .
De moeilijkste mensen zijn je grootste leraren

Afbeelding
Avatar gebruiker
Yvonne
moeder van TFC
moeder van TFC
 
Berichten: 16554
Geregistreerd: wo 21 sep 2011, 10:14
Woonplaats: Vlissingen

Re: DE VOLLE MAAN EN DE MAANSVERDUISTERING 25 APRIL 2013

Berichtdoor Angelique » wo 24 apr 2013, 20:26

:buik :heart49
Afbeelding
Avatar gebruiker
Angelique
ArchAngel
ArchAngel
 
Berichten: 5038
Geregistreerd: ma 30 jan 2012, 15:28

Re: DE VOLLE MAAN EN DE MAANSVERDUISTERING 25 APRIL 2013

Berichtdoor Sam » do 25 apr 2013, 21:35

Is er bij jullie een maansverduistering? Ik zie hier namenlijk niets vreemds.
Sometimes the world you create on the page seems more friendly and alive than the world you actually live in.
Avatar gebruiker
Sam
ArchAngel
ArchAngel
 
Berichten: 3382
Geregistreerd: ma 09 jul 2012, 11:05

Re: DE VOLLE MAAN EN DE MAANSVERDUISTERING 25 APRIL 2013

Berichtdoor WhiteWings » vr 26 apr 2013, 07:46Ik keek naar buiten rond middernacht en toen stond de maan in volle glorie te schijnen.
Was het misschien net voorbij..

Avatar gebruiker
WhiteWings
ArchAngel
ArchAngel
 
Berichten: 3252
Geregistreerd: zo 18 dec 2011, 13:54
Woonplaats: Aan de kust..de Zeeuwse kust


Keer terug naar Astrologie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast