Bekijk je eigen topicsBekijk je eigen berichten

Astrologie & Venus

Astrologie & Venus

Berichtdoor Angelique » zo 27 mei 2012, 22:39

Venus
De planeet Venus is vanaf de zon gezien de tweede planeet van ons zonnestelsel. De planeet is vernoemd naar Venus, de Romeinse godin van de liefde. Vanaf Aarde gezien is Venus op de zon en de maan na het helderste object aan de hemel. Venus staat net als de planeet Mercurius betrekkelijk gezien dicht bij de zon en is daarom vanaf de aarde gezien alleen zichtbaar gedurende een ½ à 4 uur na zonsondergang of vóór zonsopkomst. Daarom noemt men Venus ook wel de avondster of de morgenster.

Venus is vanwege haar grote helderheid vaak het opvallendste object aan de hemel. Vanwege de grote helderheid wordt Venus vaak als een vliegtuig of zelfs een ufo aangezien. In periodes waarin de planeet goed zichtbaar is stijgt het aantal UFO-meldingen

Venus heeft ongeveer dezelfde grootte, massa en samenstelling als de Aarde. Venus heeft de dichtste atmosfeer van alle lichamen in het zonnestelsel. Die atmosfeer bestaat voornamelijk uit koolstofdioxide. Een dikke laag wolken van zwavelzuur omringt de planeet, zodat het oppervlak vanuit de ruimte niet te zien is. De dikke atmosfeer vormt een sterk isolerende laag die voor een extreem sterk broeikaseffect zorgt. Vanwege de hoge temperatuur aan het oppervlak is er op Venus geen vloeibaar water mogelijk; als dit ooit aanwezig geweest is, is het verdampt en daarna aan de zwaartekracht van de planeet ontsnapt.

Het astrologisch teken Venus
In de astrologie staat Venus voor het symbool van de liefde. behoefte aan toenadering, het streven naar eenheid, vrede en schoonheid. Maar ook voor erotiek en wellust. Venus symboliseert de behoefte aan zekerheid, harmonie, stabiliteit en ontspanning in relaties.

Venus is de drijfveer van het Stierprincipe en het Weegschaalprincipe. Zoals vrij algemeen bekend, is de Godin Venus in de mythologie het symbool voor liefde, schoonheid en harmonie. In de mythologie is Venus een vrouwenfiguur en in de astrologie symboliseert Venus dan ook een vrouwelijke energie. Venus symboliseert zowel bij mannen als bij vrouwen de minnaar of minnares en harmonisator in onszelf en hiermee als het ware het vermogen om door lief te zijn en lief te hebben harmonie te creëren in onszelf en in onze omgeving.

Eigenschappen:
Positieve eigenschappen van Venus zijn o.a.:
Genieten van het goede der aarde en van goed gezelschap, schoonheid en harmonie. Bezitten, verfraaien, delen, geven en ontvangen, genegenheid. Kunstzin, artistiek, verfijnde smaak, diplomatie en tact. Vrede stichten en begrip kweken; jezelf en anderen waarderen.
Negatieve eigenschappen zijn o.a :
Veeleisend, behaagziek, verleiding, uitbuiten, zwelgen, gebrek aan eigenwaarde, onderwaardering, tactloos, zelftoegeeflijkheid en luiheid, angst te kort te komen, onzekerheid. Passieve eigenschappen.

Het Teken waarin Venus staat, symboliseert hoe iemand geneigd is om zekerheid en harmonie in het leven te brengen en te hanteren.

Het teken Venus straalt liefde en zachtheid uit.

Astrologe Sandra Janssen van Galen legt in deze aflevering precies uit wat het sterrenteken Venus precies inhoudt. En dat je in je eigen kracht moet komen. Kijk maar met haar mee.Bron
Afbeelding
Avatar gebruiker
Angelique
ArchAngel
ArchAngel
 
Berichten: 5038
Geregistreerd: ma 30 jan 2012, 15:28

Delen op:

Delen op Facebook Facebook Delen op Twitter Twitter

Keer terug naar Astrologie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast