Bekijk je eigen topicsBekijk je eigen berichten

De grote aantrekking, door Allison Rae

De grote aantrekking, door Allison Rae

Berichtdoor Alama » wo 25 apr 2012, 00:09


De grote aantrekking, door Allison Rae

"Voel jezelf in stilte aangetrokken door de diepere aantrekkingskracht van wat je waarlijk liefhebt – Rumi'

De passages van mei en juni zijn een feest voor de zintuigen:

Beltane (Samhain in de zuidelijke hemisfeer) -1 tot 5 mei

Beltane/Wesak volle maan – 5 mei


Ringvormige zonne-eclips – 20 mei

Gedeeltelijke maaneclips – 4 juni

Transit van Venus- 5/6 juni

Venus rijst op uit de onderwereld – 12/13 juni

Jupiter, Venus, de Maan en de grote ster Aldebaran in de hemel voor dageraad – midden juni

Kreeft- zonnewende – 20/21 juni

Uranus vierkant met Pluto – 23/24 juni (eerst van zeven exacte vierkanten tot 2015)

De zichtbare transits zullen betoverend zijn, zeker de jaarlijkse zonne-eclips en de historische Transit van Venus. Op 20 mei zal de zon in eclips gaan over delen van de westelijke Verenigde Staten. De Venus transit is als een eclips met de schaduwfiguur van onze zusterplaneet die voorbij gaat aan de Zon. Deze transit zal zichtbaar zijn in vele delen van de wereld. Het zal niet meer gebeuren tot aan 2117.

En daar gaan we.

De magie begint deze zaterdag, als de Zon en Maan mekaar ontmoeten in Stier. De Nieuwe Maan leidt een 28-dagelijkse cyclus in die culmineert in de eclips van 20 mei.

De zonne- en maancycli verbinden zich in het begin van mei, als de Beltane poort ons brengt naar de Schorpioen/Stier volle maan, die het feest is van de Boeddha (Wesak) in de esotherische traditie. Beltane, het midden tussen de equinox van maart en de zonnewende in juni, is de oude viering van wedergeboorte en hernieuwing, planten, vruchtbaarheid en gemeenschap.

In het Hindoeïsme en het Boeddhisme viert de heilige Wesak-dag de geboorte, dood en verlichting van de Boeddha. Deze volle maan in Scorpio/Stier wordt beschouwd als de meest spirituele maan van het jaar. En dit jaar zijn de volle manen van april, mei en juni allemaal extra krachtige supermanen.

De eclipsen

Eclipsen zijn speciale aflijningen van de Zon, Aarde en Maan, die in paren of triades gebeuren, elke zes maanden. Eonenlang hebben mensen naar de hemel getuurd om eclipsen te bekijken, vanop publieke ruimten of heilige plaatsen, in alle rust thuis, of in de natuur, weg van anderen. Deze gebeurtenissen worden vaak vergezeld van angst en vrees en ook van opwinding, omdat eclipsen veranderingen aan de horizon aangeven. Onze voorouderlijke herinneringen worden geactiveerd wanneer de hemel donker wordt tijdens de dag (of ‘s nachts, in een maaneclips), wanneer een schaduw traag voortbeweegt over het gelaat van de Zon (of Maan). De Transit van Venus is als een eclips, ook al is Venus veel kleiner dan de Maan, en ziet hij eruit als een kleine, donkere cirkel die over het gelaat van de Zon gaat.

De schaduw doortochten zijn lange, trage passages, wanneer de planeten in en uit een bepaalde aflijning gaan. De zonne-eclips van 20 mei heeft een grote reikwijdte, en duurt lang, en het hele gebeuren duurt ongeveer 5 uur. Op 4 juni zal de schaduw van de Aarde over het gelaat van de Maan gaan in een periode van meer dan 5 uur. De volgende dag zal de Transit van Venus meer dan 6 uur duren.

Of je de aflijningen kan zien of niet, je zal de energetische impact van al deze gebeurtenissen niet kunnen ontlopen. De frequenties zijn heel het jaar door al aan het opbouwen, als golven die eraan komen. Golf na golf zal de kust bereiken in de loop van mei, juni en verder.

Deze reeks betekent:
initiatie
activatie
transformatie
kans tot versnelde verandering (zoals met een plotse totale ommekeer)
verlichting en integratie van de schaduw – de delen van onszelf die we gesublimeerd hebben. Eclipsen gaan over het spel tussen schaduw en licht (ook die van Venus).
Onthulling van grote mysteriën, op persoonlijk én maatschappelijk niveau

Dit zijn tijden om ceremonieën, gebed, meditatie én viering te houden en het nieuwe paradigma te verwelkomen en te creëren. Het oude gaat weg, en het nieuwe moet nog geboren worden.

Plotse uitbarstingen

Eclipsen doorbreken energiepatronen. Ze gebeuren in cycli van 6 maand en 19 jaar, en geven belangrijke beëindigingen en nieuwe beginnen aan. Hetgeen vaak sterk beïnvloed wordt, zijn jobs, relaties, woonplaatsen, financiën en locaties. De huidige cyclus begon in 1993, en dus zullen dingen die toen speelden terug naar boven komen.

Eclipsen beïnvloeden electromagnetische energie, die gelinkt is aan aardbevingen, zeker met het in een exact vierkant komen te staan van Uranus en Pluto. Verwacht vergrote seismische en vulkanische activiteit in deze periode, en ook gevaarlijke bosbranden en overstromingen.

Voeg hierbij een groot kruis (Zon-Maan-Mars-Cheiron) conjunct met de mysterieuze anomalie gekend als de Grote Aantrekker, en we kunnen maar raden naar de gevolgen hiervan. Dit gebied in de ruimte dat ligt boven de Melkweg (en erdoor verborgen) trekt materie naar binnen, met hele melkwegen tegelijk, en op een alarmerend tempo, en toch zeggen wetenschappers dat het geen zwart gat is. Zijn geheimen zijn duister en verleidelijk, en gelinkt aan de oude mysteriën, als de Grote Piramide en de Sfinks.

Met deze krachtige lijst zullen er meer dan waarschijnlijk een reeks plotse verschuivingen in ons leven en onze wereld gebeuren. Waar de eclipsen vallen in je geboortekaart duidt het gebied aan in je leven dat de grootste veranderingen zal ondergaan. Ook al zal iedereen de invloed voelen, toch zijn de mensen op belangrijke plaatsen in veranderlijke en kardinale tekens het meest beïnvloed.

De schommeling

Vanaf het begin van de nieuwe maancyclus morgen zaterdag (21 april), bevinden we ons in de schommeling – een periode van verschuivende elektromagnetische energie, die ongemakkelijk, opwindend en afschrikwekkend tegelijkertijd kan aanvoelen. Dit effect is het meest intens tijdens de twee weken tussen de eclipsen, maar dit jaar zal het zich waarschijnlijk uitstrekken tot juni en juli, wegens het spannende vierkant van Uranus met Pluto na de Zonnewende.

Uiteindelijk belooft de huidige transitie vernieuwe vitaliteit, want het oude valt weg.

Het is belangrijk om gegrond te zijn en in periodes van extreme schommelingen onszelf te koesteren en goed te verzorgen.

Wat kan helpen, zijn meditatie, yoga, drummen, schrijven, het lichaam zuiveren met hitte en stoom, wortelgewassen en donkergroene groenten eten, en wegblijven van elektronica en computer en TV.

In deze periode:
let op je gedachten en intenties
blijf positief en gefocust
sta open voor nieuwe kansen en avonturen
sta toe dat veranderingen makkelijk stromen
maak verbinding met je kern zijn, je essentie
open jezelf naar diepere en diepere liefde
bid voor je zelf, je geliefden, de Aarde en alle levende wezens

Geniet dit weekend van de nieuwe maan van wording. Maak je droom wakker. Volg je hart.

door Allison Rae

http://www.heyallie.com
Avatar gebruiker
Alama
ArchAngel
ArchAngel
 
Berichten: 9681
Geregistreerd: vr 23 sep 2011, 00:51

Delen op:

Delen op Facebook Facebook Delen op Twitter Twitter

Keer terug naar Astrologie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast