Bekijk je eigen topicsBekijk je eigen berichten

Dag dag kisten

Dag dag kisten

Berichtdoor Yvonne » ma 30 maart 2015, 18:18

Dag dag kisten, deze organische begraaf eieren groeien je geliefden in een boom

Afbeelding

De dood verwonderd, raakt en verontrust ons allen, terwijl tevens vele vragen onbeantwoord laat. Eén ding weten we dan weer wel heel zeker, niet één van ons ontsnapt aan dood, en dus kun je net zo goed nu al weten hoe je begraven wilt worden.

Ongeacht je geloof , of je nou in een leven na de dood gelooft of niet, deze biologische begraaf eieren die geliefden in de bomen laten groeien maken het idee van de dood een beetje meer geruststellend. Deze schitterende begrafenis eieren maken het perfecte begrafenis ritueel mogelijk, op zoveel verschillende manieren.

Het Capsula Mundi project werd ontwikkeld door de Italiaanse ontwerpers Anna Citelli en Raoul Bretzel. Geïnspireerd door hun liefde voor bomen, maakte het paar een organisch, biologisch afbreekbare begraaf ei, dat letterlijk een persoons overblijfselen omzet in voedingsstoffen voor een prachtige boom direct er boven.

Afbeelding

Klinkt ideaal, toch? Helaas, deze begraving pads zijn slechts een concept idee voor nu, want het is tegen de Italiaanse wet om iemand op deze manier te begraven. Wanner of als het project toestemming krijgt om door te gaan, is het idee om begraafplaatsen vol met bomen te maken, in plaats van met grafstenen. In plaats van een begraafplaats, worden deze parken aangeduid als “herinnerings bosse”.
Eerst wordt het lichaam in een foetale positie ingekapseld om goed in het begraaf ei te kunnen passen. Het ei ziet eruit als een aarde kunstwerk, maar in feite is het een biologisch afbreekbare “kist.” Nadat het begrafenis ei diep onder de grond is begraven wordt er een boom zaad of een jonge boom direct boven geplaatst en zo ontspringt van de ene bron van het leven de andere.

In plaats van een bezoek aan een griezelige en trieste begraafplaats gaan bezoekers zo een prachtig bos binnen vol met hoop en de belofte nieuw leven. Dierbaren zorgen voor de boom, op zoek naar comfort onder zijn schaduw, wat echt veel meer dan je ooit kan verwachten van een grafsteen.

Afbeelding

In plaats van een bezoek aan een begraafplaats vol grafzerken, kunnen rouwenden nu een heilig bos vol met prachtige bomen bezoeken.
Na kennis te hebben gemaakt met deze begraafplaats optie lijkt het nogal dwaas om een te koop een luxe, dure kist te kopen. Immers, een kerkhof vol met grafzerken is zoveel meer deprimerender dan een mooie herinnerings bos vol met groene bomen.
Dit idee is ook veel beter voor het milieu. In plaats van het omhakken van bomen om houten lijkkisten te maken, zouden we zo juist meer bomen maken. Het ei is gemaakt van duurzame en biologisch afbreekbare materialen, waaronder kunststof zetmeel en seizoengebonden planten, zoals aardappelen en maïs.
De onderneming schrijft op hun website dat het 10 tot 40 jaar duurt om een boom te laten groeien. Hierna wordt ‘ie dan omgehakt om er een kist van te maken, die slechts voor 2 of 3 dagen een functie heeft. Deze mannier van denken bracht de 2 ontwerpers de perfecte oplossing: het opslaan van een boom en plant.

Klanten kiezen zelf hun favoriete boom om onder begraven te worden. Er is zal een assortiment aan verschillende bomen zijn waar klanten uit kunnen kiezen. Het idee is dat iemand zijn of haar zal favoriete boom kiest terwijl ze nog leven. “De boom wordt gekozen wanneer de persoon in leven is, familie en vrienden kijken er dan na overlijden naar om. Een begraafplaats staat niet langer vol met grafstenen, maar zal uitgroeien tot een heilig bos,” zeggen zei op hun website.

Stelt je eens voor … een overleden man en vrouw, die ontspruiten als nieuw leven naast elkaar als twee prachtige bomen. Het voegt echt schoonheid toe aan het verdriet van het begraven van een geliefde.

Bron: http://www.superspiritueel.nl/dag-dag-k ... -een-boom/ :lees
De moeilijkste mensen zijn je grootste leraren

Afbeelding
Avatar gebruiker
Yvonne
moeder van TFC
moeder van TFC
 
Berichten: 16550
Geregistreerd: wo 21 sep 2011, 10:14
Woonplaats: Vlissingen

Delen op:

Delen op Facebook Facebook Delen op Twitter Twitter

Re: Dag dag kisten

Berichtdoor Blauwewolk » ma 30 maart 2015, 18:30

wat bijzonder. uit het ei terug in een ei
Jijzelf bent licht .je hoeft alleen maar naar binnen te kijken .
Avatar gebruiker
Blauwewolk
ArchAngel
ArchAngel
 
Berichten: 17476
Geregistreerd: ma 17 okt 2011, 15:34

Re: Dag dag kisten

Berichtdoor Sam » ma 30 maart 2015, 19:31

Dat vind ik wel heel erg leuk. Ik wil jaren onder een boom begraven worden, al is het gewoon in een kist (ei is natuurlijk ook leuk).
Nu ze dit geregeld hebben hoef ik alleen nog een weiland waar een rivier doorloopt te vinden, ik wil wel een heel groot mooi graf hebben. (Als ik oud ben word ik een vervelend, veeleisend vrouwtje, dus moet ik nu al beginnen hé :lachen2 )
Sometimes the world you create on the page seems more friendly and alive than the world you actually live in.
Avatar gebruiker
Sam
ArchAngel
ArchAngel
 
Berichten: 3382
Geregistreerd: ma 09 jul 2012, 11:05

Re: Dag dag kisten

Berichtdoor jasmin » ma 30 maart 2015, 23:25

Dan wil ik een appelboom worden in te reïncarneren... :buik
Afbeelding
Avatar gebruiker
jasmin
ArchAngel
ArchAngel
 
Berichten: 15042
Geregistreerd: ma 24 okt 2011, 19:19

Re: Dag dag kisten

Berichtdoor WhiteWings » vr 03 apr 2015, 22:54Mooi...! :flower
Avatar gebruiker
WhiteWings
ArchAngel
ArchAngel
 
Berichten: 3252
Geregistreerd: zo 18 dec 2011, 13:54
Woonplaats: Aan de kust..de Zeeuwse kust


Keer terug naar Na dit Leven

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast