Bekijk je eigen topicsBekijk je eigen berichten

Hoe druk wil je het hebben?

Hoe druk wil je het hebben?

Berichtdoor Angelique » di 15 mei 2012, 23:22

hoe druk wil je het hebben?

Men heeft het druk.
In mijn mailbox zitten mailtjes van familie, kennissen en vrienden die bijna allemaal schrijven:"Sorry dat je lang niets van mij gehoord hebt, maar ik heb het ook zo druk!"

Op straat kom ik bekenden tegen.
"Hoe gaat het?"
"Ja, druk hè!"
"O"

In de winkel waar ik een koelkast kom kopen voor mijn dochter komt er pas na 10 minuten een verkoper aangesneld.
"Ik kom zo bij U hoor, het is erg druk." En vervolgens pendelt de verkoper tussen 3 klanten heen en weer. Hij raffelt een lesje af over 'voordelig maar wel goede kwaliteit, klasse A, duurzaam, garantie, bezorgen' en dat is het dan. Betalen en wegwezen.
De man kan er weinig aan doen, er is minder personeel en zijn baas hijgt in zijn nek "Zo veel mogelijk verkopen, winst, winst, winst". Tja, logisch, die man wil ook van zijn voorraad af. Maar voor de klant is het niet fijn.

Wil je iets plannen met een stel mensen dan is dat tegenwoordig ook lastig want ze hebben het allemaal druk.
Zelfs als ik mijn bejaarde moeder bel komt het ongelegen want ze 'moet' naar haar vrijwilligerswerk. Wat ik haar overigens van harte gun want ze knapt er enorm van op. Maar daar gaat het even niet om.

Hoe druk wil je het hebben, en waarmee?
Sommigen verdedigen zich:"Er moet toch brood op de plank komen!"
Maar neem je dan genoegen met een halfje bruin of moeten het 3 luxe broden zijn met roomboter en gevuld met amandelspijs?

Hier in de straat rijden de ouders dagelijks tig keer heen en weer om hun kinderen naar allerlei clubjes te brengen. Ballet, paardrijden, voetbal, hockey, padvinderij, volleybal etc. Sommige kinderen kunnen net na school even een beker drinken naar binnen slurpen en moeten dan alweer plaats nemen op de achterbank van de auto om naar het volgende dagdeel vervoerd te worden.
Zo is de dag, uur na uur, verdeeld in stukjes activiteit. Bezig, bezig, bezig,. druk, druk, druk.
Moeder holt na haar werk en het wegbrengen van de kinderen naar clubjes nog snel even door de supermarkt voor een pakje Knorr wereldgerechten en tovert tegen 18.00 uur een heuse moussaka op tafel waar de gemiddelde Griek vol afschuw van zou eten.
Maar het is warm en het vult en morgen is er weer zo'n dag. Maar dan met kip tandoori van Knorr, ook lekker. En makkelijk. Want als je het zo druk hebt is er weinig tijd om te koken. En op TV zeggen ze dat het lekker is. Kijk zelf maar.

Ik vind het allemaal prima. Maar vind het wel jammer, dat het contact met vrienden verwatert. Dat het beetje familie wat ik nog heb druk is met dingen doen die ze menen toch echt te moeten doen.
Dat buren het zo druk hebben dat ze geen tijd hebben om te groeten en dat er van de afspraak die ik met 8 mensen maak er uiteindelijk maar 2 kunnen komen. Of willen komen?

Want dat druk hebben, klopt dat eigenlijk wel?
Of is het een excuus?
Of wil men interessant overkomen?
Het lijkt natuurlijk indrukwekkend als men het druk heeft. Dan weet men in ieder geval dat je niet lui bent en dat je je bovendien ontwikkelt. Dat lijkt toch heel interessant naar de buitenwereld toe.
Of is er te veel keus en moet er gekozen worden tussen diverse activiteiten?
Ga ik zwemmen, naar die verjaardag, naar die afspraak, mijn huis opruimen, naar mijn zus of....

Maar vaak is het helemaal geen indruk willen maken. Men legt zichzelf gewoon enorm veel druk op.
Hollend en hijgend gaan ze door het leven.
En alles moet even snel, kijk maar naar het verkeer. Steeds maar sneller moet het want men heeft haast.

"ik moet zo weer bij school staan hoor, nu geen tijd" (Ga dan eerder van huis)
"Ik moet nog naar het postkantoor want heb spullen verkocht op marktplaats" (dat is je eigen keus, je hoeft het niet te koop te zetten, je kunt het ook weggeven want zo veel verdien je er niet mee, en mp levert soms enorm veel ergernis op)
"ik moet het huis nog schoonmaken want mijn ouders komen op bezoek" (leg dan aan je ouders uit dat je eens een keer geen zin had in schoonmaken en als dat ze stoort pakken ze zelf maar een doek of dweil)
"ik moet nog naar de vergadering van zus of zo en daarna heb ik nog een bespreking voor dit en dat" (hoe meer verplichtingen je op je neemt, hoe drukker inderdaad)

Het zijn maar een paar voorbeelden. Neem het eens onder de loep waar je het echt druk mee hebt en vraag je dan af of het echt wel nodig is dat je dit allemaal doet. Van wie moet het?
Vaak verplicht je jezelf dingen te doen omdat het van jezelf moet, niet van iemand anders.
En als het wel van een ander moet, vraag je dan eens af wie die ander is en waarom hij of zij dit van jou wil. Krijg je er voor betaald? En heb je dat geld nodig? Of is het een wederdienst? Verwacht die ander wel iets terug of wil je dit zelf?
Kun je misschien met minder geld toe en krijg je in ruil daarvoor meer tijd, meer tijd voor jezelf. En kun je dan in die tijd ook gewoon eens een keertje helemaal NIKS doen?
En nee, daar krijg je geen geld voor en ook geen waardering. Niemand zegt:"Jeetje, wat zit jij knap niks te doen daar op die bank."
Misschien zeggen ze wel:"Wat een lui varken, die zit daar maar op haar kont met een boek en een kop thee, of met niks. Gewoon niks".
En misschien denk je dan dat men je lui vindt.
Maar dat is niet zo hoor.
Ze zijn stiekem een beetje jaloers, omdat jij de tijd neemt om niks te doen. En dat zouden ze zelf eigenlijk ook wel eens willen.

Midden op de dag even NIKS doen.
En het niet DRUK hebben.

Maar soms is er hoge bloeddruk voor nodig om dat te beseffen, of een andere stresskwaal. Daar krijg je dan weer medicijnen voor en worden de symptomen onderdrukt, waardoor je al snel weer verder gaat met het drukke leven.

Afbeelding

Gekregen via de mail
Afbeelding
Avatar gebruiker
Angelique
ArchAngel
ArchAngel
 
Berichten: 5038
Geregistreerd: ma 30 jan 2012, 15:28

Delen op:

Delen op Facebook Facebook Delen op Twitter Twitter

Re: Hoe druk wil je het hebben?

Berichtdoor FreeElectron » di 15 mei 2012, 23:34

Het is een open deur, voor ons dan.

Maar men wil dit gewoon niet zien ...... ik heb er zo ook genoeg in de familie.

Af en toe laat ik wel eens wat vallen over hoe wij leven. Snappen ze niet. Zijn we losers, kneuzen, paupers want geen geld voor een koophuis, 5 vakanties per jaar en 2 dikke Audi's voor de deur.

Wat jammer nou. :angel3

:blob
- Hinc erunt adaptationes mirabiles, quarum modus est hic. -
Avatar gebruiker
FreeElectron
Lightworker
Lightworker
 
Berichten: 760
Geregistreerd: vr 23 sep 2011, 23:42
Woonplaats: De Gooische Matras

Re: Hoe druk wil je het hebben?

Berichtdoor Force » wo 16 mei 2012, 00:25

Mooi Angelique :heart49

Ik kwam uit een druk leven, had dikke pech en toen had ik het even niet meer druk. Ik heb mooi vergelijkingsmateriaal nu.
Babbel met vrienden, ééntje is druk en verdient goed, ik toen ook. Maar die vriend snapt sommige details ook niet helemaal, FE, zoals jij dat ook herkent. Soms snapt hij mij niet, wat me is overkomen...ben het eens gaan uitleggen, wat meer respect kwam terug...ik lig er ook niet zo wakker van, het is enkel jammer dat soms mensen ergens in vast zitten. Focus op verkeerde zaken hebben. Hoef al helemaal geen zaken spiritueel te belichten, ik zou per direct de stempel "idioot" meekrijgen. Niet dat dat een ramp is, maar hij zou afstand nemen, want dat is eng als je buiten systemen zelfstandig gaat leren denken. :baby

Maar om weer "2 thu ." (mijn engels is niet zo goed) te komen: soms niks doen, of wat doen, belangeloos, voor een ander, ook dat bevalt best.

Wanneer denk je trouwens anders eens een keer goed over je leven na te denken (ehhh...na te voelen.....denken is ouderwets, sorry, slipte ertussendoor)....moet je wel tijd maken.
Gejaagd leven betekent gewoon straks je leven overdoen, totdat je het snapt (mss wel de reden waarom mensen ook wel ziek worden, krijgen ze gelegenheid een goede pitstop te maken, weet het inmiddels zelf al).
Avatar gebruiker
Force
ArchAngel
ArchAngel
 
Berichten: 2422
Geregistreerd: wo 18 apr 2012, 10:29

Re: Hoe druk wil je het hebben?

Berichtdoor WhiteWings » wo 16 mei 2012, 09:55


Ik moet erg weinig vanmezelf.. :lol:

Gisterenavond bij Yvon langs geweest met een warme hap die ik van de Toko had meegenomen..
Allebei geen zin om te koken.. en gezelligheid is in eenvoud net zò leuk. :smile:

Ik zit nog in pyjama hoor zei ze..en heb ook nog niet gedouched en de afwas staat er ook nog..
Nou Yvon..hahah..fluisterde ik in haar oor..niet verder vertellen..maar ik heb vanmorgen vroeg alleen een paar uurtjes gewerkt en heb me daarna thuis gelijk weer in pyjama gehesen om de rest van de dag in huis wat rond te tuttelen.. Heb ook nog niet gedouched..daarnet zo mijn kleren aangetrokken en hop op de fiets naar jou.. :angel3 :lachen2Afbeelding


Ps: Je toetsenbordje doet het prima hoor..zoals je ziet. :wink: :roos

Avatar gebruiker
WhiteWings
ArchAngel
ArchAngel
 
Berichten: 3263
Geregistreerd: zo 18 dec 2011, 13:54
Woonplaats: Aan de kust..de Zeeuwse kust

Re: Hoe druk wil je het hebben?

Berichtdoor Yvonne » wo 16 mei 2012, 10:46

:lol: En nu ga ik onder de douche :lol: , want Leslie komt mij zo afhalen :knipoog2 .

Fijn dat alles goed werkt Aggie, zo zie je maar... the pay it forward systeem, kreeg het ook van iemand en geef het weer aan jou door :knipoog2 .
De moeilijkste mensen zijn je grootste leraren

Afbeelding
Avatar gebruiker
Yvonne
moeder van TFC
moeder van TFC
 
Berichten: 16576
Geregistreerd: wo 21 sep 2011, 10:14
Woonplaats: Vlissingen

Re: Hoe druk wil je het hebben?

Berichtdoor Paul » wo 16 mei 2012, 10:48

So, pay it forward!!!
IK BEN


De perfecte imperfectie
Avatar gebruiker
Paul
ArchAngel
ArchAngel
 
Berichten: 4827
Geregistreerd: wo 11 apr 2012, 10:01

Re: Hoe druk wil je het hebben?

Berichtdoor langeharry » di 22 mei 2012, 13:25

Ik vraag wel eens aan mensen:"Hoe is het?"

"Ja, druk druk druk!!"

Nou, als je echt zo druk bent kan je het niet 3 keer zeggen he!

Druk zijn is een hype.. zonder druk te zijn hoor je er niet bij. Ik doe er niet aan mee.. :knipoog2
I get a kick out of being an outsider constantly. It allows me to be creative.
Avatar gebruiker
langeharry
Lightworker
Lightworker
 
Berichten: 34
Geregistreerd: di 22 mei 2012, 09:39

Re: Hoe druk wil je het hebben?

Berichtdoor Angelique » di 22 mei 2012, 15:42

Goed zo Harry!

Inderdaad wordt het snel gezegd.
Eerst was het, hoe gaat het? Goed!
ookal was het niet goed en nu is het druk druk druk..... hahaha
Ik frons nog steeds mijn wenkbrauwen als ik bij school
sta te wachten en ga al extra niet bij de roddelende moeders staan, toch vang je genoeg op....
Pfffff...... Als ik dat allemaal hoor word ik er helemaal moe van,
dus ja, hoe druk wil je het hebben?
Afbeelding
Avatar gebruiker
Angelique
ArchAngel
ArchAngel
 
Berichten: 5038
Geregistreerd: ma 30 jan 2012, 15:28

Re: Hoe druk wil je het hebben?

Berichtdoor Force » di 22 mei 2012, 16:02

Dat gekwebbel is zo erg :cry: . Zoiets als kids die WhatsAppen/MSNen/etc.
Die dames zie ik soms ook langs de lijn, als één van mijn kids moet spelen.
Dacht dat ik veilig was omdat de jongste van de basisschool af is.

Maar, zou ik interesse hebben en willen weten wat er allemaal gebeurt hier in het dorp,
vraag ik mijn schoonzus wel....soort Lord of the Kwebbels *burnout smiley*.
Wat dat betreft zou ik zo weer terug naar de grote stad willen.


Te druk = tijd en prio niet in orde.................einde telegram

Enige keer dat ik "druk, druk, druk" zeg, is als iemand niet weet hoe de verlichting aan moet. :lol:
Avatar gebruiker
Force
ArchAngel
ArchAngel
 
Berichten: 2422
Geregistreerd: wo 18 apr 2012, 10:29

Re: Hoe druk wil je het hebben?

Berichtdoor Angelique » di 22 mei 2012, 16:04

:lol4 :lachen2
Afbeelding
Avatar gebruiker
Angelique
ArchAngel
ArchAngel
 
Berichten: 5038
Geregistreerd: ma 30 jan 2012, 15:28

Volgende

Keer terug naar Brabbelbord

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast