Pagina 1 van 31

HET WEER

BerichtGeplaatst: za 12 mei 2012, 09:43
door Yvonne
Het Weer met Marc Putto


Vrij zonnig en nagenoeg droog weekend

Na een zeer warme (de verwachte 26 graden in Noord-Limburg kwam) en regionaal rumoerige donderdag met vooral in de grensgebieden van Nederland enkele tornado’s, zoals voorspeld door ondergetekende jl. woensdag op Ned. 3, Pownews, was het vrijdag een jas koeler.

In het weekend komt een ellipsvormige zuil van hoge druk via het westen naderbij en die ontwikkeling onderdrukt de regenimpulsen. Toch is er zaterdag lokaal nog een enkele regenbui mogelijk (ondiepe hoogtetrog).

Desalniettemin zal het vrij zonnig zijn, zowel op zaterdag als op zondag. De wind is weer terug in de koele westnoordwesthoek en dat gaan we zien aan de temperaturen. In het weekend wordt het slechts 12-13 graden gedurende de middagperiode.

Ook tijdens de nachten koelt het dan weer flink af (nachtvorst naar zondag mogelijk) met de IJsheiligen (11-14 mei officieel) dan juist in huis. Maandagmiddag komt er weer regen aan.

Lange(re) termijn

Mei is een lastige maand en zicht op zeer stabiel, droog en warm weer is er niet voor 25-30 mei.

Het is zelfs de vraag of het nog gans goed gaat komen met deze vijfde maand van het jaar. Vooralsnog liggen de druksystemen permanent verkeerd voor mooi voorzomers weer.

Ook vanaf begin nieuwe week weer regenkansen na dus een overwegend heel aardig en droog weekend met flink wat zon op veel plaatsen.

Opvallende weerinformatie is er op http://www.weerprimeur.nl en volg de prikkelende 'statements' eens via http:/twitter.com/weerprimeur.Re: HET WEER

BerichtGeplaatst: do 17 mei 2012, 12:58
door Yvonne
@BuienRadarNL
Na een mooie ochtend met veel zon, neemt de bewolking verder toe:

http://wolken.buienradar.nl/nl momenteel 11-13 graden.

Re: HET WEER

BerichtGeplaatst: do 17 mei 2012, 13:00
door Yvonne

Re: HET WEER

BerichtGeplaatst: zo 20 mei 2012, 15:28
door Angelique
Komende week 'zomer' in Nederland

Warme lucht heeft Nederland veroverd en weet de komende tijd van geen wijken. De hele week blijft het kwik 's middags ruim boven de 20 graden komen. Vooral in het tweede deel van deze week wordt het zomers warm, waarbij het in het binnenland 26 graden kan worden.


Een vrouw eet een ijsje in het lentezonnetje op het Binnenhof in Den Haag. © ANP
Vandaag, maandag en dinsdag kunnen er (onweers)buien vallen, maar daarna worden de verwachtingen wat dat betreft ook beter. 'In de loop van volgende week trekt het lagedrukgebied naar Polen en wordt de lucht bij ons droger en stabieler', meldt WeerPlaza. 'De warme lucht blijft, maar de kans op buien neemt flink af. Richting Pinksteren tekent zich dus een weerbeeld af van flinke zonnige perioden en niet al te veel wind.'

De KNMI meldt dat tot en met woensdag het noordwestelijke kustgebied wel iets achterblijft.
Na Pinksteren zal de temperatuur waarschijnlijk een paar graden dalen.

:sol :sol :sol :hello2 :blob

Re: HET WEER

BerichtGeplaatst: zo 20 mei 2012, 16:11
door Yvonne
Hier in het zeeuwse vind ik het nog errug fris anders, verwarming heb ik op 22 staan :verlegen , ijskoude handen ook :winter1 .

Re: HET WEER

BerichtGeplaatst: zo 20 mei 2012, 16:16
door Angelique
oei.... wij zitten hier in de tuin, al vanaf vanmorgen en zelfs de kinderen ingesmeerd tegen de zon...
Hier is het 25 graden.... en af en toe wat wolken, maar meerendeels zon...
Ook een klein zwembadje neergezet in de tuin
en nog een waterpistolengevecht gehouden :lol:

Re: HET WEER

BerichtGeplaatst: zo 20 mei 2012, 18:18
door Arlyne
Afgelopen nacht heeft het hier flink gedonderd met hagel en windstoten. Vandaag lekker in het zonnetje en buiten gegeten. :sol :ok Heerlijke temp. Zon staat scherp. Oppassen voor witte huidjes.

Re: HET WEER

BerichtGeplaatst: zo 20 mei 2012, 19:27
door Yvonne
Heb hier geen zonnetje gezien, hele dag bewolkt en koud, raar hoor...

Re: HET WEER

BerichtGeplaatst: di 22 mei 2012, 11:11
door Angelique
Het sombere en koude lenteweer van de afgelopen weken hebben we definitief achter ons gelaten. Middagtemperaturen rond 10 graden staan niet meer op het programma. Deze week kunnen we zelfs spreken van zomers weer.
Het eerste deel van de week gaat dit nog gepaard met onweersbuien, later in de week wordt het geheel droog. We maken de komende dagen bovendien kans op de eerste officiële zomerse dag van het jaar. Hiervoor moet het 25 graden worden in De Bilt.

Zomerse temperaturen?
Vandaag stroomde vanuit het oosten steeds wat warmere lucht het land binnen. Hierdoor gingen de temperaturen flink omhoog. In De Bilt bleef de temperatuur vandaag net onder de 25 graden steken, maar de komende dagen wordt het mogelijk wel zomers warm. Wanneer er niet te veel bewolking ontstaat kan het zelfs 27 graden worden. Ook is het belangrijk dat de wind niet uit het noorden waait, want dan wordt er koude lucht vanaf zee aangevoerd. Waait de wind uit het (noord)oosten en schijnt de zon de hele dag volop dan is de eerste officiële zomerse dag een feit.

Ook ’s avonds blijft het deze week in het binnenland lang aangenaam warm en de nachten verlopen ook zwoel met minima rond 15 graden.

Kustgebieden
De kustgebieden beleven t/m woensdag waarschijnlijk nog geen een warme dag (maxima ≥ 20 graden). Doordat de wind daar vanaf zee waait blijven de temperaturen op het strand flink achter. Donderdag draait de wind overal naar het oosten, waardoor de temperatuur op de stranden de 20 graden weet te passeren.
De lucht is deze dagen niet alleen warm, maar ook vochtig. Dit betekent dat er de komende dagen nog wel regelmatig onweersbuien ontstaan in het zuidoosten van het land. Vanaf donderdag blijft het op de meeste plaatsen droog en krijgt de zon weer volop de ruimte. (Bron: WeerOnline)

Re: HET WEER

BerichtGeplaatst: di 22 mei 2012, 17:36
door Paul
Mag de winter weer terug????


Heb het zo warm nu...


:shock: :shock: :shock: