Time for change

Spiritueel & Bewustmakend nieuws

Dag, dag, kisten.

Posted by Sam on maart - 30 - 2015
Dag dag kisten, deze organische begraaf eieren groeien je geliefden in een boomAfbeelding

De dood verwonderd, raakt en verontrust ons allen, terwijl tevens vele vragen onbeantwoord laat. Eén ding weten we dan weer wel heel zeker, niet één van ons ontsnapt aan dood, en dus kun je net zo goed nu al weten hoe je begraven wilt worden.

Ongeacht je geloof , of je nou in een leven na de dood gelooft of niet, deze biologische begraaf eieren die geliefden in de bomen laten groeien maken het idee van de dood een beetje meer geruststellend. Deze schitterende begrafenis eieren maken het perfecte begrafenis ritueel mogelijk, op zoveel verschillende manieren.

Het Capsula Mundi project werd ontwikkeld door de Italiaanse ontwerpers Anna Citelli en Raoul Bretzel. Geïnspireerd door hun liefde voor bomen, maakte het paar een organisch, biologisch afbreekbare begraaf ei, dat letterlijk een persoons overblijfselen omzet in voedingsstoffen voor een prachtige boom direct er boven.

Afbeelding

Klinkt ideaal, toch? Helaas, deze begraving pads zijn slechts een concept idee voor nu, want het is tegen de Italiaanse wet om iemand op deze manier te begraven. Wanner of als het project toestemming krijgt om door te gaan, is het idee om begraafplaatsen vol met bomen te maken, in plaats van met grafstenen. In plaats van een begraafplaats, worden deze parken aangeduid als “herinnerings bosse”.
Eerst wordt het lichaam in een foetale positie ingekapseld om goed in het begraaf ei te kunnen passen. Het ei ziet eruit als een aarde kunstwerk, maar in feite is het een biologisch afbreekbare “kist.” Nadat het begrafenis ei diep onder de grond is begraven wordt er een boom zaad of een jonge boom direct boven geplaatst en zo ontspringt van de ene bron van het leven de andere.

In plaats van een bezoek aan een griezelige en trieste begraafplaats gaan bezoekers zo een prachtig bos binnen vol met hoop en de belofte nieuw leven. Dierbaren zorgen voor de boom, op zoek naar comfort onder zijn schaduw, wat echt veel meer dan je ooit kan verwachten van een grafsteen.

Afbeelding

In plaats van een bezoek aan een begraafplaats vol grafzerken, kunnen rouwenden nu een heilig bos vol met prachtige bomen bezoeken.
Na kennis te hebben gemaakt met deze begraafplaats optie lijkt het nogal dwaas om een te koop een luxe, dure kist te kopen. Immers, een kerkhof vol met grafzerken is zoveel meer deprimerender dan een mooie herinnerings bos vol met groene bomen.
Dit idee is ook veel beter voor het milieu. In plaats van het omhakken van bomen om houten lijkkisten te maken, zouden we zo juist meer bomen maken. Het ei is gemaakt van duurzame en biologisch afbreekbare materialen, waaronder kunststof zetmeel en seizoengebonden planten, zoals aardappelen en maïs.
De onderneming schrijft op hun website dat het 10 tot 40 jaar duurt om een boom te laten groeien. Hierna wordt ‘ie dan omgehakt om er een kist van te maken, die slechts voor 2 of 3 dagen een functie heeft. Deze mannier van denken bracht de 2 ontwerpers de perfecte oplossing: het opslaan van een boom en plant.

Klanten kiezen zelf hun favoriete boom om onder begraven te worden. Er is zal een assortiment aan verschillende bomen zijn waar klanten uit kunnen kiezen. Het idee is dat iemand zijn of haar zal favoriete boom kiest terwijl ze nog leven. “De boom wordt gekozen wanneer de persoon in leven is, familie en vrienden kijken er dan na overlijden naar om. Een begraafplaats staat niet langer vol met grafstenen, maar zal uitgroeien tot een heilig bos,” zeggen zei op hun website.

Stelt je eens voor … een overleden man en vrouw, die ontspruiten als nieuw leven naast elkaar als twee prachtige bomen. Het voegt echt schoonheid toe aan het verdriet van het begraven van een geliefde.

Bron: http://www.superspiritueel.nl/dag-dag-k … -een-boom/ :lees

Categories: Algemeen

Comments are closed.

  • Twitter

Search Site