Time for change

Spiritueel & Bewustmakend nieuws

Waarom muggen juist jou moeten hebben.

Posted by Sam on mei - 27 - 2014

Ze zijn zo vervelend, muggenbulten en je kunt er maar weinig tegen doen. 15 procent van de mensen heeft mazzel: ze hebben een geur waar muggen niet van houden. Hoe zoeter de lichaamsgeur, hoe minder lekker de beestjes dat vinden. Maar er zijn ook geuren waar muggen juist heel erg van houden. Hieronder vijf kenmerken, waarmee je muggen aantrekt.

Verkleinde Afbeelding
1. Sport
Wat muggen vooral merken is lichaamsgeur en lichaamstemperatuur. Ze houden van warme lichamen. Als je net gesport hebt, stijgt je temperatuur. Ook het melkzuur uit zweet wordt sterker.
2. Alcohol
Het drinken van drie blikjes bier kan leiden tot 30 procent meer muggenbeten, blijkt uit Frans onderzoek. Deel van de verklaring is dat de lichaamstemperatuur stijgt van iemand die heeft gedronken.
3. Bloedtype
In een andere studie bleek dat mensen met bloedgroep O 83 procent meer muggenbeten hadden, dan mensen met bloedgroep A, B of AB.
4. Grote mannen
Muggen zouden liever mannen prikken dan vrouwen en hoe groter een persoon is hoe meer muggen hij aantrekt. Dat komt waarschijnlijk door een hogere uitstoot van koolstofdioxide. Daar houden muggen van. Ze ruiken het al van 50 meter afstand.
5. Zwangere vrouwen
Zwangere vrouwen krijgen twee keer zo vaak muggenbulten als vrouwen die niet in verwachting zijn. Dat komt, omdat ze meer zweten, een hogere lichaamstemperatuur hebben en meer koolstofdioxide uitademen.

Categories: Gezondheid

Comments are closed.

  • Twitter

Search Site