Time for change

Spiritueel & Bewustmakend nieuws

Het bloeiende ecosysteem van Tsjernobyl

Posted by Sam on april - 29 - 2014

Kloppen de geruchten dat in de ‘dode zone’ rond Tsjernobyl grote groepen wolven leven? Hebben zij geen last van de radioactiviteit? Komen de wolven van buitenaf, of planten ze zich voort in deze regio? De makers van de engelstalige documentaire ‘Chernobyl, present day’ (2011) gaan op zoek naar de antwoorden op deze vragen…

Op 26 april 1986 ontplofte een reactor in de kerncentrale van Tsjernobyl. Een zone van 30 kilometer rond de kerncentrale werd afgesloten voor menselijke bewoning, de zogenaamde ‘dode zone’.

Tsjernobyl ligt aan de rivier Prypjat, en maakte in 1986 nog deel uit van de Sovjetunie. Nu strekt het gebied zich uit over Oekra├»ne en Wit-Rusland. Sinds de mensen er vertrokken zijn, hebben de bevers er de dammen doorgeknaagd, waardoor de natuurlijke staat van het moeras is hersteld. De plek is een toevluchtsoord geworden voor vele bedreigde diersoorten…

Je ziet hoe Vadim met de wolven spreekt op minuut 48 van ‘Chernobyl, present day’.

Categories: Geen categorie

Comments are closed.

  • Twitter

Search Site